Почетна » Ковачевић: Ко је аутор спота против глумаца који личи на потернице са Дивљег запада?

Ковачевић: Ко је аутор спота против глумаца који личи на потернице са Дивљег запада?

од Други Пишу
0 коментар

Моје прво питање упућено је министарки правде, тужитељки Доловац, министру полиције и министарки културе. Много знатижеље за овако мало времена, нарочито ако узмете у обзир чињеницу да скупштина нема право да поставља питања тужитељки Доловац, јер она више није бирана у овој кући.

Дакле, господине министре полиције, да ли су ухваћени нападачи на посланике Бакареца, Вујачића и државног секретара Пајкића? Да ли су ухваћени они који прете породици Бенчина-Драгићевић и њиховој малолетној деци?

Госпођо Доловац и госпођо министарко правде, да ли је у срамној тв етиди, у којој се у духу најгоре фашистичке традиције појављују на друштвеним мрежама и некој телевизији, а у којој се као у маниру Дивљег запада објављују потернице за педесетак београдских глумаца, само без новчаног износа и оног уобичајеног „жив или мртав“, постоје елементи кривичног дела и јесте ли, уколико сте га препознали, дали налог министру полиције за даље поступање?

Чини ми се, уважене даме и господо, поштовани грађани Србије, да је списак из главе оног истог Мефиста, који се већ раније истицао сличним идејама, и урађен истом руком.

Да ли је списак коначан или треба да очекујемо његово проширење са још неким глумцима?

Ко је следећи, лекари, бициклисти, филателисти, Јевреји, недовољно дефинисани и гласни Срби?

Плашим се да таква глава планира и жуте траке и оно следеће, а постоји ли следеће а да није везано за бодљикаву жицу и бетонске диреке?

Знате ли, госпођо Доловац и госпођо министарко правде, да је на том списку бар половина глумаца на почетку својих каријера и на почетку својих живота, а знате ли да је друга половина историја српског филма и позоришта?

Господине министре полиције, знате ли ко је аутор ове срамоте чије подле и мрачне идеје и мисли могу неког да коштају не само каријере него и живота?

Можда да питате директора БИА.

Знате, постоје рупе на насипу које сте у одређеном тренутку, ако се право реагује, могу запушити дечијим прстом, на време.

Мислите ли да имате времена?

Госпођо Гојковић, дужни сте, дакле, обавезни, као што је министар војске у обавези да штити војнике, министар просвете просветне раднике, да заштитите ове људе које вам је држава поверила на бригу.

Сви ови људи, који су овако жестоко и неумољиво нанишањени, кажњени су због својих личних, моралних или политичких ставова.

Замерено им је што је таленат и знање које имају, усудили су се да га не ставе у службу оних који су их управо због тог талента и знања и ангажовали.

Ако се то, уважена госпођо, подразумева, друго име за то је присила.

Нико од продуцената није купио право на њихове личне ставове, морални интегритет, осећање правде, уосталом, то су, на крају крајева, и Уставом загарантована права.

Или да се овај спот допуни са адресама и бројевима телефона.

Ти, углавном млади људи, кажњени су страхом и чекају свог ловца на уцене.

Шта ћете урадити по том питању?

Дужни сте да браните и институцију на чијем сте челу и властити дигнитет, као што сте то већ у неколико наврата урадили бранећи своју странку и свог председника.

Знате ли, поштована госпођо Гојковић, шта значи кад се цела једна професија као социјална категорија привеже за стуб срамоте и понижења?

Следећи корак су комунисти, монархисти, нација, раса, вера.

Ви, госпођо Гојковић, морате да се јавите криком, а не шапатом, зато што ово чему сведочимо је корак у дубоку тмину у коју ако закорачимо, постајете непотребни и ви и ресор који водите.

Хвала лепо.

Синиша Ковачевић
посланик Народне странке

Можда ти се свиди

Оставите коментар