Почетна » Јовановић: Наш циљ је промена власти, а не насловних страна

Јовановић: Наш циљ је промена власти, а не насловних страна

од Други Пишу
0 коментар

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да је циљ те странке „промена власти, а не насловних страна режимских таблоида“, и да корист од консултација о формирању нове Владе Србије има само власт, која за „спуштање тензија“ користи странке које грађани „још доживљавају као опозицију“ како би ублажила изливање народног незадовољства због кризе чије се размере тек наслућују.

„Са људске стране имам разумевање за оне који више нису могли да издрже хајку режимских медија против њих, али ми се бавимо политиком да би Србији и народу било боље, а не да бисмо се договарали са режимом да нас скине са насловних страна својих таблоида“, рекао је Јовановић у интервјуу листу „Блиц“.

„Са политичке стране немам ама баш никакво разумевање за такве договоре јер се поставља питање да ли они који су поклекли због насловних страна имају снаге за промену власти, система и реформисање Србије, и да ли су за то уопште способни“, додао је Јовановић.

Јовановић је истакао да је циљ Народне странке промена режима јер је то услов да Србија постане модерна, демократска држава, и додао да је политичко деловање те странке у складу са тим циљем.

„Свака сарадња са режимом за нас представља јасно одустајање од тог циља јер помаже председнику Србије Александру Вучићу да остане на власти“, рекао је Јовановић.

„Плашим се да ово подсећа на сарадњу СПО-а са СПС-ом и ЈУЛ-ом 1994. године и 1995. године, када је Слободану Милошевићу било потребно ’смиривање тензија’ у друштву да ’лакше прође’ одрицање од прекодринских Срба, додао је Јовановић.

На питање „како ће Народна странка наступати у Скупштини Србије“, Јовановић је одговорио да ће главни задатак те странке, као највеће опозиционе партије у парламенту, бити да „успостави чврсту везу између деловања посланика и интереса грађана, која је потпуно прекинута у последњих десет година“.

„Организоваћемо народне канцеларије народних посланика у којима ћемо бити доступни грађанима и разговарати са њима. Бићемо њихов глас у скупштини и са скупштинске говорнице покретаћемо теме које их заиста муче и захтеваћемо решавање њихових проблема“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да је Србија суочена са економском кризом и свакодневним растом цена и да ће посланици те странке предложити низ конкретних мера за економску сигурност грађана.

„То су хитно смањење ПДВ-а на основне животне намирнице (хлеб, млеко, огрев, лекови…) са 10 одсто на један одсто, повећање минималне зараде на 50.000 динара уз истовремено смањење оптерећења за послодавце са 61 одсто на 50 одсто, као и увођење пореза на луксуз, како би терет кризе поднели најбогатији“, рекао је Јовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар