Почетна » Вулин: Специјална бригада спремна и обучена за сваки изазов

Вулин: Специјална бригада спремна и обучена за сваки изазов

од admin
0 коментар

Министар одбране изјавио је да је Специјална бригада најелитнија и најобученија јединица Војске Србије и да је спремна да изврши свако наређење државног руководства и врховног команданта

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да је Специјална бригада најелитнија и најобученија јединица Војске Србије и да је спремна да изврши свако наређење државног руководства и врховног команданта и у потпуност се може ослонити на њу.

„Србија може да се ослони на Специјалну бригаду и њену спремност да брани наш народ и наш начин живота без обзира где је он угрожен“, рекао је Вулин, који је у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милана Мојсиловића и команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића обишао припаднике Специјалне бригаде стациониране у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву.

„Политичке тензије које се дешавају у нашем окружењу намећу нам обавезу да будемо спремни на сваки одговор и да будемо спремни за сваки изазов који се може наметнути нашој војсци и нашем народу“, истакао је министар одбране.

Он је додао да је Војска Србије опредељена да живи у миру и представља гарант мира и стабилности, као и безбедности сваког грађанина Србије, али и нагласио да је и поред тога она спремна и обучена да одговори на сваки изазов.

„У наредном периоду још више ћемо уложити у све оно што је потребно Специјалној бригади да буде на висини задатка, да одговори на сваки изазов и потребу. Већ смо обезбедили побољшање материјалног статуса свих припадника Специјалне бригаде у складу с наређењем врховног команданта, а од идуће године очекујемо још једно повећање плата од девет процената“, навео је министар.

Све то ће, додао је, значајно утицати на квалитет живота свих наших припадника, а посебно припадника Специјалне бригаде, што ће утицати да они и њихове породице буду стабилни и сигурни.

Командант Специјалне бригаде бригадни генерал Мирослав Талијан рекао је да су „ово људи који воле свој посао, који воле своју професију и изнад свега воле Србију и спремни су да се боре за њу.

Он је навео да су у склопу обиласка Специјалне бригаде приказана врхунска оспособљеност припадника те јединице у специјално-физичком вежбању, ватреној и тактичкој оспособљености за решавање најсложенијих задатака у оквиру комплексне противтерористичке операције које је изведено уз садејство с припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне опбране.

„Наша отаџбина има на кога да рачуна. Снаге за хитно реаговање ће извршити сваки постављени задатак“, закључио је генерал Талијан.

Након реферисања команданта Специјалне бригаде, министар одбране и начелник Генералштаба обишли су тактичко-технички збор наоружања и војне опреме које се налази на употреби у тој јединици и присуствовали приказу оспособљности српских специјалаца.

Тањуг/Вечерње Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар