Почетна » Син Јоргованке Табаковић именован за заступника Развојног фонда Војводине

Син Јоргованке Табаковић именован за заступника Развојног фонда Војводине

од Други Пишу
0 коментар

Никола Табаковић ове недеље је именован за заступника Развојног фонда Аутономне покрајине Војводине. Табаковић је тако постао једина особа која је, поред директора, овлашћена да самостално заступа Развојни фонд Војводине, пише на порталу Агенције за привредне регистре (АПР).

Никола Табаковић у телефонском разговору са новинарком Нове економије није желео да одговори да ли је у сродству са гувернерком Народне банке Србије (НБС).

Он није одговорио ни на СМС поруку са истим питањем, нити је одговорио на којој се функцији у оквиру Развојног фонда налази, пише Нова економија.

Нова економија је послала захтев и Народној банци Србије и Развојном фонду АП Војводине са истим питањем, али до објављивања текста нису добили одговор.

Наиме, у биографији Јоргованке Табанковић наводи се да има сина Николу.

Он је доспео у жижу јавности након инцидента у Новом Саду 2015. године, када је наводно дошло до сукоба између њега и адвоката Немање Алексића.

Такође, Никола Табаковић има и приватну фирму која има регистровано седиште на истој адреси у Новом Саду коју је и гувернерка Табаковић пријавила за своју личну адресу 2008. године, када је била на листи Српске радикалне странке за народне посланике.

У катастру некретнина, наводи се да је Никола Табаковић сада једини власник истог стана, да је средње име његовог оца исто као и име преминулог супруга гувернерке.

У објавама на друштвеним мрежама и у коментарима на медијске објаве коментарисали да је син гувернерке запослен у Развојном фонду АП Војводине.

Делатност Развојног фонда је одобравање кредита, трговина хартијама од вредности, стицање акција и удела на основу працвних послова, укључујући и конверзију потраживања, наводи се на сајту ове институције.

Развојни фонд нема статус агенције или посебног поокрајинског тела, већ је у питању друштво са ограниченом одоговорношћу.

Нешто више од петине власништва над Развојним фондом Војводине има држава, док преосталих 78 удела поседује Аутономна покрајина Војводине.

Развојни Фонд обавља послове који се односе на: одобравање кредита, трговину хартијама од вредности, стицање акција и удела на основу правних послова (укључујући и конверзију потраживања), и друге послове у складу са законом.

Развојни фонд је основан у фебруару 2013. године. Директор Развојног фонда Војводине је Горан Савић.

Нова економија/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар