Почетна » НОВИ ПОМОЋНИК ПРЕДСЕДНИКА ГРОЦКЕ ЈАСМИНА ТЕОФИЛОВИЋ: Ја господина Симоновића не познајем као једног агресивног човека

НОВИ ПОМОЋНИК ПРЕДСЕДНИКА ГРОЦКЕ ЈАСМИНА ТЕОФИЛОВИЋ: Ја господина Симоновића не познајем као једног агресивног човека

од admin
0 коментар

 Како су преносили медији, са листе СНС-а за локалне изборе у Гроцкој одржаним 2012, на којој је Симоновић био на првом месту, у Железницама је бар троје људи. Према тим објављеним информацијама његов лични возач је била предузетник Јасмина Теофиловић из Врчина која има и своју такси службу, па је то одлично квалификовало за личног шофера Драгољуба Симоновића, тадашњег директора Железница Србије.

Јасмина Теофиловић однедавно је запослена у ГО Гроцка, као помоћник председника односно координатор за питање Комуналне инспекције. Према сведочењу Драгољуба Симоновића на последњем рочишту, она је један од његових сведока који ће сведочити да је новинар Милан Јовановић њој претио као и да је уцењивао.

Јасмина је пристала да говори за Жиг инфо, односно да направимо интервју како би нам одговорила на питања која би требало да занимају јавност у Гроцкој:

-Ви сте од скоро постављени на  радно место „Помоћник председника Гроке за комуналне делатности“.  Да ли сте на то радно место дошли преко препоруке или је пак био расписан конкурс?

 

Јасмина: Вероватно зато што сам већ имала искустава у фирми старог комуналног предузећа Гроцка  . Имала сам додирних тачака што се тиче и комуналне инспекције и што се тиче рада на терену са инкасантима који су тада обављали посао на терену. Па вероватно из тог разлога су видели потребу да могу нешто да помогнем и да допринесем својим радом.

 

– Да ли вас је неко конкретно препоручио?

 

Јасмина: Па вероватно што ме дуго знају у Гроцкој и из врха , па су дошли на ту идеју .

 

-Врха општине или врха странке?

 

Јасмина: Општине .

 

-Шта је конкретно ваш посао помоћника председнице?

 

Јасмина: Координатор за питање Комуналне инспекције, уопште комуналних питања.

 

-Комунална инспекција је пре имала шефове, начелнике, имају и сада своје службе али то нешто не функционише баш најбоље с обзиром  када сте и Ви сада задужени за те послове?

 

Јасмина: Па добро, ја како сам запазила за ово време како сам ту присутна да људи имају воље да раде,  и желе да раде. На терену су и  ја сам са њима стално на терену јер искуства никада није доста. Увек треба сагледати ситуацију пре на терену него овако прочитати.  Наравно вреди и прочитати,  али најбоље је видети дешавања на терену. Мислим да хоће људи да раде и да то може да буде јако добро за општину . Мало свест људи да се окрене, мало да се утегне ситуација и да се грађани Гроцке мало упуте да немамо толико смећа по улицама,  да нема депонија.

 

– Ја како сам овде схватио, Ви сте овде главни односно надређени Комуналној инспекцији, тачније радницима?

 

Јасмина: Па може се рећи

 

-Ви сте спрега председника општине и Комуналне инспекције, зар тамо не постоји некакав шеф?

 

Јасмина: Начелник је Борис Прибичевић, а шефа нема.

 

-Поред толико запослених који раде у Комуналној инспекцији или у Управи ГО Гроцка , поставили су Вас на то радно место. Зашто није постављен неко од радника који је већ ту запослен него Вас,ипак Ви примате плату из  буџета ГО Гроцка?

 

Јасмина: Верујте да ја стварно не знам шта бих могла да вам одговорим на то питање а да то има основа  да вас задовољи.

 

-Појаснићу. Ви примате плату из буџета а , суштински они су могли да ангажују већ запослене инспекторе који би уједно задовољили и то Ваше радно место.

 

Јасмина:Вероватно да нису могли.

 

– И какви су неки Ваши планови, у побољшању координарних служби?

 

Јасмина: Рецимо, када би предузећима која се баве комуналном делатношћу , побољшали  санирање кварова на својим возилима, мислим да би то била много боља прича. Ја ових дана имам јако коректну причу са њима, и мислим да је то оно, за почетак, што је потребно да би се побољшала ситуација на територији општине Гроцка.  Нисам имала неких несугласица ни конфликата. За све смо се договарали. Ако не могу да изађу у 10 часова на терен изаћи ће у 12., очистиће те депоније. Свакако и становништво мора да буде обавештено о услугама. Има распоред када се односи кабасто смеће , кућно смеће.. Само мало да се поштује тај ред и идемо ка томе да се то устроји. И ја верујем да ће то у врло кратком року  све доћи на своје и бити све у реду.

 

-Да ли се у „ПКБ Гроцка“  викендом довозе велике количине смећа , затрпавају багерима, да ли Вам је то познато?

 

Јасмина: Не није , ја у обиласку терена нисам приметила такву ситуацију,

 

– Раније сте били запоснима у „Железницама Србије“ као возач Дргољуба Симоновића , бившег председника општине Гроцка. Како сте дошли до тога да будете његов возач?

 

Јасмина: Па знате да сваки директор има право на свог личног  возача , па ето након дугогодишњег познанства, и с обзиром да сам ја радила у такси служби, господин Симоновић је дошао на ту идеју .

 

-Да ли то значи да сте били познаници – пријатељи…?

 

Јасмина: Да познаници.

 

– Значи да закључимо Ви сте му били особа од поверења , чим вас је ангажовао на место личног  возача?

 

Јасмина: Па вероватно да је тако

 

-С обзиром да смо се дотакли Драгољуба Симоновића, који је осумњичен као налогодавац за паљење куће нашег новинара Јовановића, можете ли ми рећи да ли осуђујете те његове поступке?

 

Јасмина: Ја мислим да нема уопште основа за те оптужбе и тај кривични поступак. То је моје лично мишљење. Такође мислим да ми нисмо правници и да нисмо добро подучени да би причали на ту тему.

 

-То Вас питам као неко ко је био њему јако близак, из разлога што сте пуно времена заједно проводили.

 

Јасмина: Ја господина Симоновића не познајем као једног агресивног човека. Знам га као једног ведрог човека, човека који поштује правила.

 

– Један од ваших синова је Милана Јовановића обавестио да се спрема напад на новинаре Жиг инфа. Међутим, касније пред тужиоцем је то негирао. Након тога сте Ви добили посао помоћника председника општине Гроцка…

 

Јасмина: А ви то хоћете да повежете?

 

-Да

 

Јасмина: Видите немате места да повезујете тако нешто. Питали сте ме за господина Симоновића, ја сам рекла шта сам имала да Вам кажем.  Што се мог сина тиче, он је пунолетан дечко и сам одговара за своје поступке.  Ја нисам упозната за ту причу са господином Јовановићем .

 

За Жиг инфо:
разговор водио: Зоран Лалић

Можда ти се свиди

Оставите коментар