Почетна » Немања Тодоровић: На жалост свих грађана општине Гроцка нема се шта набројати

Немања Тодоровић: На жалост свих грађана општине Гроцка нема се шта набројати

од admin
0 коментар

Немања Тодоровић у прошлом сазиви СГО Гроцка био је одборник који је оштро пркосио власти на челу са напредњацима. Након локалних избора 2016. иза себе оставља одборнички рад а затим недавно прелази у ПСГ Саше Јанковића, као повереник за Гроцку.

 

Господине Тодоровићу, избори за Скупштину града Београда су се приближили, шта очекујете?

 

-Покрет слободних грађана, као и читава коалиција „Београд одлучује – људи побеђују“ очекују да грађани вреднују рад, а богами очекујемо да вреднују и нерад и то пре свега садашњих градских власти које су успеле да за претходне четири године не саграде ниједан капитални објекат на нашој општини.

У периоду када је градоначелник Београда био Драган Ђилас, на територији општине Гроцка саграђени су нов дом здравља уместо монтажне бараке која је била импровизована амбуланта више од 30 година, саграђено је ново обданиште са највећим капацитетом деце у Београду, али и потпуно нова основна школа, да не помињем да је асфалтирано више од 110 км улица и систем за наводњавање на јужном делу општине, који никада није стављен у функцију, наравно заслугом градских власти које нису хтеле да прошире систем за наводњавање са примарног вода на изградњу секундарне мреже који би воду довела до крајњих потрошача.

Са друге стране било би лепо да могу да је наведем било шта што је урадила ова градска власт у периоду од 2013-2018, међутим на жалост свих грађана општине Гроцка нема се шта набројати.

 

-Прошле године на председничким изборима Саша Јанковић је имао безмало 5000 гласова, а Вук Јеремић 2000, да ли је могуће да сада заједнички кандидат Драган Ђилас понови овај резултат?

 

Не само да очекујем, већ мислим да може да постигне знатно бољи резултат пре свега због фактора обједињавања опозиције, као и резултата које је лично имао као градоначелник.

Када се види шта је остало као резултат, просто је немогуће не бити уверен да ће грађани у великом број дати поверење листи „Београд одлучује – људи побеђују“

Са друге стране пак СНС је наш највећи ривал и странка која у својим рукама држи сву власт. Ипак са толиком влашћу успева да не постигне ништа са чим ће после 4 године власти изаћи пред грађане.

 

Када ваша коалиција преузме градску власт, шта грађани општине Гроцка могу да очекују?  

 

-Од листе „Београд одлучује- људи побеђују“ грађани пре свега могу очекивати да се скандалозно штетан уговор за спалионицу отпада у Винчи раскине. Ако се ништа не промени све грађане Београда она ће коштати 50 милиона евра годишње следећих 30 година. Уместо тога кроз поступак рециклаже на ефикаснији и економски исплативи начин може се решити, деценијски проблем управљања отпадом у Винчи, да не помињем штетне гасове и непријатан мирис који би био константна ствар, са којим би грађани морали да науче да живе.

Друго је стављање у функцију већ направљеног система за наводњавање у јужном делу општине. Како би пољопривредници коначно могли да успешно планирају своју воћарску производњу, а не да сваке године уместо у род гледају у небо очекујући кишу.

 

И на крају, то је окончање обилазнице око Београда градњом моста између Винче и Ритопека, чиме би се и саобраћајно повезивање општине са градом али и осталим делом земље заокружио.

Можда ти се свиди

Оставите коментар