Почетна » Не давимо Београд: Хитан инспекцијски надзор и одговорност за хаос на сплавовима

Не давимо Београд: Хитан инспекцијски надзор и одговорност за хаос на сплавовима

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд позива све надлежне да изврше ванредан инспекцијски надзор техничке исправности над свим сплавовима у Београду и изврше паралелну проверу регистрације самих сплавова.

Три дана од потонућа сплава „Фристајлер“ јавност нема одговоре на питања како је до несреће дошло, ко је за њу одговоран али и шта су надлежни урадили у овом случају.

„Последњи случај потонућа сплава „Фристајлер“ у Новогодишној ноћи само је још један пример корупције градских и републичких органа и немара према људима и природи. Хаос на са сплавовима у Београду деценијски је проблем, који нико не сме нити жели да решава. Док се одговорност пребацује као пинг-понг сви изјављују да немају надлежност, природа се уништава а људи бивају изложени великој опасности. То мора да стане, и покрет Не давимо Београд ће инистирати да се у ову област коначно уведе ред, а наше обале ослоборе“ изјавио је Добрица Веселиновић шеф одборничке групе За добар град, Не давимо Београд коалиције Морамо.

Пуком срећом је избегнута већа трагедија, а како се слично не би дешавало позивамо и Управу за бродове и Лучку капетанију да јасно објаве да ли су сплавови регистровани за привредну сврху или за спорт и разонуду, а Градоначелника Београда и Секретаријате града да коначно почну да раде свој посао у складу са усвојеним планом плутајућих објеката који је скупштина града усвојила пре неколико година.

Можда ти се свиди

Оставите коментар