Почетна » ПРЛ:Директор Поште лаже грађане захтеви радника нису испуњени

ПРЛ:Директор Поште лаже грађане захтеви радника нису испуњени

од Други Пишу
0 коментар

На конференцији за медије, директор Поште ван мандата, Зоран Ђорђевић, објавио је да је договорено све што су радници тражили повећањем просечне плате за 7000 динара и повећањем цена услуга за грађане.

Ово је неистина.

Захтеви спонтано организованих радника Поште су расподела остварене добити, повећање зараде од 30% и примање још потребних радника, са уговорима на неодређено за све. Зоран Ђорђевић није овлашћен да решава ово питање, а људи са којима преговара не представљају раднике који су тренутно у обустави. Држава као оснивач Поште Србије мора да се одазове и обезбеди радницима оно што им припада.

Повећања цена услуге су сраман покушај да се јавност окрене против поштара. Пошта већ остварује профит и повећања цена су неоправдана, непотребна и нису ни била део захтева радника. Тренутно је у обустави око 3000 радника Поште, широм Србије, у преко 100 поштанских централа. Позивамо све грађане да им пруже пуну подршку у борби за достојанство рада и одбрану јавног интереса! У нашем интересу раде поштари, не Зоран Ђорђевић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар