Почетна » ХРАБРИ ВУЧИЋ: Било ми је болно признати грешке из доба Милошевића

ХРАБРИ ВУЧИЋ: Било ми је болно признати грешке из доба Милошевића

од admin
0 коментар

У разговору са исталијанском листом “Република”, премијер Србије пожалио се колико му је било болно да прозна грешке из доба Слободана Милошевића.

Упитан да ли му је било болно то што је као неко ко је у прошлости био уз (Слободана) Милошевића, потом признао да је погрешио и желео да окрене нови лист зарад европске Србије, после мржње и злочина виђених у прошлости, Вучић је казао да “јесте” било болно.

– Осетио сам да морам да кажем да сам тешко погрешио. То што сам желео да поново покренем Србију ме је натерало да признам грешке. Бити искрен може доста да науди, поготово када је етички императив изнаћи храбрости да се то учини како би се кренуло напред. Мој пут је делила и нација, која је данас уверена да ћемо само напорним радом, уз дубоке реформе, бити у потпуности модерни Европљани, рекао је Вучић.

Он је навео да “само храброст у предузимању болних одлука некад усмери на прави пут”.

– Иако не би сви у свету желели да виде Србију која је јака и стабилна, оценио је српски премијер.

На питање како данас гледа на Милошевића, Вучић је одговорио да је “тиме треба да се баве историчари”.

– У неким случајевима просуђиван је погрешно, у другим случајевима је био крив. Желео је да уради нешто, а учинио најгоре по судбину Срба. Многи и даље живе у прошлости. Ја у потпуности признајем наше кривице, злочине и поносан што Србија учи да сведе рачуне са самом собом. Зарад мира на Балкану и у свету, надам се да ће то учинити и други, навео је Вучић.

Тањуг / Телепромптер

Можда ти се свиди

Оставите коментар