Почетна » Гајић: Судије да старце не шаљу у затвор због прекршајних казни

Гајић: Судије да старце не шаљу у затвор због прекршајних казни

од Други Пишу
0 коментар

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас поводом зверског убиства Станимира Брајковића (75) у затвору у Падинској Скели да старе и беспомоћне људе убудуће не би требало слати у затвор због прекршајних казни које не могу да плате.

„Судије би морале да поведу више рачуна и судску праксу прекршајних судова требало би прилагодити тако да казне буду наплаћене у поступку извршења принудним путем, а на основу решења која доносе такође прекршајни судови. Ово је трагедија која је указала судовима да на другачији начин решавају овакве случајеве“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да сви одговорни у затвору у Падинској Скели морају бити смењени и морају да одговарају пред законом јер су младићи од 20 година у затворској ћелији данима садистички понижавали, мучили и на крају убили немоћног старца од 75 година.

„Трајковић је издржавао баналну казну затвора од 30 дана која му је одређена јер није платио новчану казну од 30.000 динара и 1.000 динара је замењено са једним даном затвора“, подсетио је Гајић.

„Зашто прекршајни суд није донео решење о извршењу и принудно му наплатио правоснажно досуђену новчану казну? Да је суд то урадио, Брајковић се никада у тим годинама не би нашао у затвору. То се, међутим, догодило и он је потом зверски мучен и убијен зато што они који управљају затвором у Падинској Скели нису водили рачуна“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар