Почетна » Није се СНС десило: Сећате ли се модерне пијаце и Дома здравља у Винчи?

Није се СНС десило: Сећате ли се модерне пијаце и Дома здравља у Винчи?

У златном добу пљуште обећања која се ретко испуне

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Доласком Српске напредне странке на власт 2012. године почела је нова ера у политичком животу Србије, а обележиле су је, између осталог, владе које нису „изгурале“ пун мандат упркос томе што ни у једном тренутку нису изгубиле подршку парламентарне већине. Од 2012. до данас чули смо, нарочито у предизборним кампањама, обећања која никада до данас нису испуњена.

Да су напредњаци у Гроцкој испунили оно што су нам обећавали у предизборним кампањама, данас би у Винчи требали да имамо модерну пијацу и Дом здравља „за пример“.

Пре четири године, актуелна власт у Гроцкој обећала је нову модерну пијацу.

  • Ово ће бити прва модерна тржница на територији општине, и чим пројекат буде усвојен, приступиће се даљим корацима, како би се што пре почело са самом изградњом, најављивали су челни људи Гроцке још 2019. године.

Према њиховим тадашњим обећањима, нова тржница требала је већ да се простире се на око 1.800 квадратних метара.

  • Приземље објекта имаће 980 квадрата, спрат 780, а поткровље 72. Планом је предвиђено да у једном делу пијаце буду постављене тезге за зелениш, док ће један део бити одређен за продају кућне хемије и текстила. Унутар објекта налазиће се млечна хала и рибарница. Пијачна управа биће смештена у поткровљу. Међутим, за сада још није познато колико закупаца ће моћи да рачуна на место, нити како ће тезге унутар објекта бити распоређене, наводило се те 2019. године

Дом здравља никако да крене да лечи

Поред модерне тржнице, Винча је требала да добије нову амбуланту ДЗ Гроцка.

  • У најбољем случају грађевинска дозвола се може добити средином ове године, а радови би требало да почну најкасније до краја текуће године – рекли су те 2019. године надлежни из ГО Гроцка и додали да првобитно идејно решење које је направљено, биће кориговано у складу са захтевима инвеститора.

Да је обећање испуњено, данас би ДЗ у Винчи имао површину од 2.600 квадратних и изгледао би овако:

Патријарх Српски Павле, једном је рекао да за човека који не верује ни у шта, не можемо са сигурношћу рећи да је луд, али за човека који верује у свашта, то можемо рећи са сигурношћу.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар