Почетна » НОВИ ОПТИМИЗАМ УПОЗОРАВА НА ПОЛИТИЧКЕ ПРИТИСКЕ НА УЧЕСНИКЕ ПРОТЕСТА ПРОТИВ НАСИЉА

НОВИ ОПТИМИЗАМ УПОЗОРАВА НА ПОЛИТИЧКЕ ПРИТИСКЕ НА УЧЕСНИКЕ ПРОТЕСТА ПРОТИВ НАСИЉА

од Други Пишу
0 коментар

Поводом најновијег случаја напада на оснивача покрета Нови Оптимизам Бранислава Гуту Грубачког, коме су испред породичне куће избушене две предње гуме на аутомобиле, као и незаконитог и самовољног одуговлачења решавања случаја суспендоване професорице социологије Сенке Јанков, Нови Оптимизам жели да упозори и обавести јавност да се организовање и учешће у протестима против насиља – не прашта.

У ноћи између 17. и 18 јуна, након учешћа на протесту у Новом Саду и обраћању окупљеним грађанима Сенке Јанков, у друштву Грубачког, непознате особе су одлучиле да је присуство Новог Оптимизма у Београду, Новом Саду и Зрењанину превелико и да би они требало да се примире и склоне. Две пробушене гуме су деловале као почетно упозорење.

Са друге стране, политички прогон у виду суспензије професорице Јанков улази у четврту недељу. Још увек нема саопштења, одлука и тиме поштовања законских процедура Зрењанинске гимназије и директора Милана Радаковића. Половичне и сумњиве информације којима се обећава скори завршетак процеса, синдикат који се нити једном није јавно огласио поводом овог случаја као и обмањивање јавности о правим налогодавцима и наручиоцима покретања овог поступка јесу слика и прилика актуелне власти и њихових злоупотреба.

“Произвољно одуговлачење решавања случаја који нема правну основу још једном показује да власт и њихови представници сматрају да ће застрашивањем, бахатошћу, безобзирношћу и кукавичлуком успети да поколебају оне који су управо због тога и постали лица протеста”, наводи покрета Нови Оптимизам.

Најозбиљније осуђујемо сваки покушај ућуткивања и позивамо јавност и све учеснике ових протеста да се одупру њиховом страху – својом солидарношћу, одговорношћу и оптимизмом.

 

Управни одбор Новог Оптимизма

Можда ти се свиди

Оставите коментар