Почетна » Становници Маринкове баре за Весићеву посету чули на ТВ-у

Становници Маринкове баре за Весићеву посету чули на ТВ-у

од admin
0 коментар

 

СНС функционерима, који су пак у најжешћој фази предизборне кампање, то је послужило као одличан шлагворт да се посете грађани “заборављених насеља”, и да им се, уз прегршт обећања укаже да “власт исто брине и о њима као и о онима из центра града”.

Маринкова бара, смештена змеђу Коњарника 2 и Медаковића, далеко је од изгледа просечног насеља у ширем центру главног града. Репортери Данаса кренули су путем заменика градоначелника Горана Весић, који је прошле недеље посетио Маринкову бару, не би ли сазнали са којим се проблемима боре њени станари али и да ли су од надлежних из Града добили обећање да ће неки од тих проблема бити и решени. Јер, Горан Весић није био преопширан када се уживо јављао из Маринкове баре.

А из првог утиска, помислило би се да много тога треба Маринковој бари. На пример бар једна асфалтирана улица или редовно одношење смећа. Иако улице и сокаци углавном празни, у једном дворишту затекли смо пензионерки расположену да са нама подели проблеме.

– Е баш добро што сте дошли, да вам покажем у каквом нам је стању колектор за прикупљање кишнице, пожалила се она највише на нехигијену, али и недостатак путева, улица, прилаза, као и на нелегалну градњу.

Заиста слика колектора је била несвакидашња, прекривен слојевима углавном пластичних флаша и тетрапака. У наставку, још више смећа. Недалеко мини депонија старог намештаја, односно стовариште половних прозора , врата и остале дрвенарије, где углавном Роми, скупљачи секундарних сировина, раздвајају стакло од дрвета и слично. Док нам показује крај, наша саговорница, која није хтела да говори под именом, каже да се иначе са Ромима, који су овде у већини, добро слаже.

Међутим, она каже да главна улица Мокролушка, која иде средином насеља, а са друге стране га одваја од аутопута и Војислава илића, већ деценијама чека да буде урађена.

– Та прича траје још од 60-их година, када се говорило да би требало да се од дворишта одузме око 7-8 метара, па да се Мокролишка направи тако да буде велика и главна улица, која би насеље повезала са Аутокомандом. Било је неких састанака, договарања, али ника ништа да се уради. Зато не верујем политичарима- прича наша саговорница, уз готово обавезну напомену да су пензије ниске и да се иначе тешко живи.

Како напомиње, није знала да Весић долази у посету њеном насељу, за то је чула тек накнадно из медија, али ни сада не зна где и када је он боравио. Слично су нам одговарали и остали мештани које смо уз пут сретали. Нико од њих није знао да нам одговори где се мистериозни састанак одржао, као ни о чему се на њему причало. Ипак већина је била скептична да ће ико из власти да заиста уради нешто за насеље.

Испоставиће се да је Горан Весић био у посети само појединим породицама, и то оним одабраним, са којима се претходно договорио о гостовању, а не целом насељу где би могао да чује шта мучи остале житеље.Сумњам да је видео или могао да види претрпани колектор или смеће на све стране.

Нико није знао да нам одговори где станује породица Митровић коју је Весић прошле недеље посетио.

„Њихов син Дејан првак је Србије у боксу, а његов брат Антонио освојио је четврто место на Европском првенству у боксу. Ова двојица момака нам поручују: трудите се да будете најбољи у свему што радите, без обзира на то где живите. Не дозволите да неко обезвређује ваш труд због тога не што живите у кругу двојке. Заједно смо најјачи! Заједно можемо све“, писало је на јутјуб каналу Горана Весића, у опису видео снимка из Маринкове баре.

Очито заменик градоначелника проценио као сувише ризично спонтано окупљање грађана, јер бии они можда могли да каже оно што власти и не одговара. Овако је уредио обилазак само једној породици. Из видео снимка није јасно ни шта је њима обећао, да би им поправио место боравка, али се из једног дела снимка савршено чује шта је понудио лично њима.

Наиме, када се мислило да су камере угашене, на снимку се чује домаћин који моли Весића да му “изађе у сусрет”, на шта Весић одговара да ће му “Неђа сутра послати 2.000 евра.” Ко је Неђа, да ли Весић еврима плаћа лојалност породице која га је угостила, као и чијим парама то ради, остало је тајна. И то је кампања какву ова власт води годинама, куповином гласова, подмићивањем “гласача” и лажних подржавалаца, а све то новцем грађана.

Данас/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар