Почетна » Човек који „ведри и облачи“ у СНС и Вучићев најоданији напредњак стиже први пут у Владу Србије: Ко је нови министар Дарко Глишић

Човек који „ведри и облачи“ у СНС и Вучићев најоданији напредњак стиже први пут у Владу Србије: Ко је нови министар Дарко Глишић

од Други Пишу
0 коментар

Председник Српске напредне странке и мандатар за састав Владе Милош Вучевић саопштио је данас да ће нови министар за јавна улагања бити Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС.

Мало је изненађења у новој Влади, јер је велики број министара задржао своју позицију, али једно од њих јесте Дарко Глишић, који ће заменити Марка Благојевића на челу Министарства за јавна улагања.

Актуелни председник општине Уб, први пут ће се наћи у Влади.

Глишић је мање познат широј јавности, али грађани из Колубарског округа врло добро знају, јер се налази на челу општине Уб од 2012. године. Такође, важи за човека који „ведри и облачи“ у том крају, али и као неформални градоначелник Ваљева.

Своју политичку каријеру започео је у Српској радикалној странци из које је изашао 2008. године када се та странка поцепала. Глишић је такође један од оснивача Српске напредне странке.

На почетку Глишић је био потпредседник Извршног одбора СНС, а за првог оперативца напредњака изабран је 2016. године.

У својој званичној биографији наводи и да је председник женског одбојкашког клуба „УБ“, „на чији је успех поносан“ и додаје да то то његова „лепша страна живота“.

Darko Glišić SNS slava Sveta Petka Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Дуња Ранковић   НОва

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар