Почетна » Понош: Брнабић најбољи Вучићев ученик, као што је он био Шешељев

Понош: Брнабић најбољи Вучићев ученик, као што је он био Шешељев

од Други Пишу
0 коментар

Председник странке Србија центар генерал Здравко Понош изјавио је да није изненађење то што је кандидат за председника Скупштине Ана Брнабић јер она може да одговори Вучићевом разумевању чему парламент служи.

„За Вучића је парламент место где се опозиција понижава, где се удара печат на његове одлуке и спречава дискусија о важним темама. Брнабић је решење које је достојно њеног претходника Орлића. Начин на који је он упражњвао ту дужност може само неколико људи да ради. Ана Брнабић је Вучићев најбољи ученик, као што је он био Шешљев“, рекао је Понош за Н1.

Говорећи о понављању београдских избора Понош је навео да очекује да ће власт покушати да изборе распише у време када опозицији и грађанима то не одговара.

„Ако се распишу за 28. април то би већ била изборна крађа јер се услови не могу поправити до тада“.

Понош је додао да морају да се створе елементарни предуслови за одржавање избора, а они не могу да се створе у кратком року.

„Мора да се најпре среди бирачки списак и отворе медији. Мора да буде јасно шта медији не смеју да раде, попут тога да преносе предизборни скуп СНС-а за изборе који још увек нису расписани. То може да се уради до следећих избора“.

Коментаришући тврдње представника власти да је инсистирање опозиције на укључивање Европе у решавање изборне крађе и поправљање изборних услова у ствари позивање на мешање у унутрашње ствраи, Понош је реакао “како то да је режиму прихватљиво да са тим странцима усклађује стадарде о киселим краставциума, о пестицидима, договара се с њима о каматним стопама и Косову, а једино није прихватљиво да се разговара о изборним условима“.

Према његовим речима, Вучић покушава да скрене фокус са београдских тема говорећи о Косову и Метохији.

„Милошевић је својевремено тврдио да се Книн брани у Београду, а Вучић каже да се КиМ брани од Београда. А издали су и један и други, из Београда. Тема београдских избора није Косово, а и да јесте Вучић ту нема чиме да се похвали. Није ни Вучић тема већ је тема канализација у Борчи. Он се намеће да буде тема, а реално би било да он буде тема онолико колико има везе са том канализацијом у Борчи“.

Понош се осврнуо и на укидање динара на Косову и Метохији рекавши да „Вучићева прича о томе да не може да пошаље у еврима пензије служи за замаскирање онога што је стварно урадио, а то је издаја Косова“.

„Није кључна тема то да држава не може да пошаље новац у другој валути. Проблем је што су тамо укинуте српске банке па сад све инситуције и привредни субјекти морају да отворе рачуне у косовским банкама, а то значи да претходно морају да се региструју у косовском АПР-у или некој таквој институцији. То је суштина јер се тим све на северу подводи под институционални контролу Приштине. Секундарно и лако решиво је да се пошаљу плате и пензије у еврима. Режим наглашава ту тему како би прикрио ону суштинску – да је потпуно институционално одсекао и север косова од СрбијеБеограда“, закључио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар