Почетна » Рама и Чеку демантују Вучића: Грешиш о датуму за војску!

Рама и Чеку демантују Вучића: Грешиш о датуму за војску!

од admin
0 коментар

Након састанка који је обавио са политичарима из редова Српске листе, председник Србије, Александар Вучић, изјавио је да има сазнања да ће Косово формирати војску 28. новембра.

Међутим, то су демантовали лидери и одговорни у институцијама који се искључиво овим питањем баве, пише портел КоССев, позивајући се на Индексонлине.

Како наводе, први човек КБС, генерал-поручник, Рахман Рама (Ррахман Рама) је изјавио да формирање војске није повезано са тим датумом, будући да се тек очекује да се са процедуром о овом питању прво заврши у Скупштини.

„Видео сам ту изјаву, али као представник институције немамо ни једну информацију о томе када ће до тога доћи, то је питање за Скупштину. Дакле, верујем да у самој Скупштини знају више. Ми смо само ти који су радили на изради закона, док одлуке доноси неко други,“ рекао је Рама за „Индексонлине“.

По његовим речима, формирање косовске војске није питање датума. „Нема везе са датумима, нема потребе то повезивати. На пример, 27. новембра обележавамо Дан снаге и као и обично асистираћемо, те ово питање није ни за министарство, ни за КБС, јер то није питање датума,“ завршио је Рама.

О овоме је говорио и заменик министра Косовских снага безбедности, Агим Чеку (Агим Çеку). „Не, не знам, часна реч, пошто то зависи од Скупштине, овај процес се не везује за датуме, дакле зависи од тога до какве одлуке ће доћи у Скупштини,“ рекао је кратко.

Након усвајања закона који отварају пут за стварање војске – на првом читању, крајем новембра, очекује се да посланици у другом читању дају коначно одобрење и гласају за формирање војске.

Данас Онлине / Коссев

Можда ти се свиди

Оставите коментар