Почетна » Туфегџић: Држава тешко преварила ратаре на разлици у цени пшенице и кукуруза

Туфегџић: Држава тешко преварила ратаре на разлици у цени пшенице и кукуруза

од Други Пишу
0 коментар

Члан Председништва Народне странке Душан Туфегџић изјавио је данас да је држава преварила ратаре који су у штрајку и да Народна странка подржава сваки протест пољопривредника јер су село и пољопривредници „најзначајнији део друштва“.

„Држава је преварила пољопривреднике тако што је неко ко је ове године имао 10 хектара под пшеницом и 10 хектара под кукурузом од државе добио наводно повећање субвенција на 200.000 динара на тих 20 хектара, а држава му је на истих тих 20 хектара отела три милиона динара на разлици у цени у односу на прошлу годину“, рекао је Туфегџић.

Туфегџић је истакао да буџет за пољопривреду „још не постоји“ као што не постоји ни стратегија развоја пољопривреде којом се Народна странка озбиљно бави.

„Председница Владе Србије Ана Брнабић се хвали да је буџет за пољопривреду био 100 милијарди динара, а то је још увек мање од онога што пољопривредници само кроз ПДВ и акцизе на дизел ’упумпају’ у буџет. Подсећам да у Европи једино српски сељак плаћа на дизел“, рекао је Туфегџић.

Туфегџић је навео да се Народна странка залаже за што бољи положај пољопривредника и да они имају одговарајуће услове за привређивање.

„Не рударење већ пољопривреда. Иза копања литијума остаје површина Месеца, а пољопривреда је обновљива и представља будућност Србије“, рекао је Туфегџић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар