Почетна » Ивана Парлић: Власт поклања тајкунима десетине милијарде евра, а грађане задужује

Ивана Парлић: Власт поклања тајкунима десетине милијарде евра, а грађане задужује

од Други Пишу
0 коментар

Посланица Народне странке Ивана Парлић изјавила је данас да власт на истој седници скупштине на којој укидањем накнаде за конверзију земљишта поклања десетине милијарди евра тајкунима и мултинационалним компанијама предлаже и додатно задуживање од 1,3 милијарде евра.

„Деца ће добити по 10.000 динара, али ће власт додатно задужити и ту децу и будуће генерације“, рекла је Ивана Парлић на седници Скупштине Србије.

Ивана Парлић питала је зашто градња путева у Србији кошта многоструко више него у државама у којима „уградња политичара није основно занимање политичара“.

„Задужујемо се, између осталог, и за извештавање о климатским променама, јачање система управљања комуналним отпадом, подршку јавној политици за зелену транзицију, јачање финансијске отпорности и транспарентности. Задужујемо се и за припрему материјала из приручника, за побољшање капацитета Министарства финансија да прати извештавање о финансијским ризицима“, рекла је Ивана Парлић.

„Ви ћете, дакле, да запошљавате људе са лажним дипломама, а народ ће да плаћа вашу едукацију“, додала је Ивана Парлић.

Ивана Парлић је навела да власт задужује све грађане за консултантске услуге, обуке, инсталацију хардвера и софтвера за Београдску берзу и за израду интернет странице.

„Питам министарку за бригу о породици и демографију Дарију Кисић да ли разуме зашто се задужујемо и ми и наша деца и генерације које долазе и да ли министарка за бригу о породици сматра да је у реду замазати грађанима очи са по 10.000 динара за децу, а ту исту децу гурнути у дужничко ропство и одузети им оно што им припада – јавну својину“, рекла је Ивана Парлић.

„Бојим се да ће део и ових задуживања, као и неких претходних, завршити управо на рачунима брата Дарије Кисић, брата Ане Брнабић и остале браће и кумова. Није у реду да се на намештеним тендерима богате ваша браћа, а задужују наша деца“, додала је Ивана Парлић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар