Почетна » Народна странка: Власт крије уговор са Миленијум тимом, Краљево раскопано, грађани без гаса

Народна странка: Власт крије уговор са Миленијум тимом, Краљево раскопано, грађани без гаса

од admin
0 коментар

 

„Представницима власти у Краљеву више је стало да заштите интересе ’Миленијум тима’ него интересе својих суграђана. Грађани Краљева имају право да знају како се троши њихов новац из буџета“, наводи се у саопштењу Градског одбора Народне странке Краљево.

У саопштењу се истиче да улице у Краљеву у којима је започета гасификација „личе на ратну зону пуну ровова“ и да су грађани оправдано незадовљни.

„Посебно је забрињавајуће колико ће нас коштати санирање уништених и раскопаних улица и тротоара, као и инсталација које несавесни и неспособни извођачи свакодневно оштећују, што свакако иде на терет градског буџета“, наводи се у саопштењу.

Градски одбор Народне странке Краљево наводи да је 26. марта градоначелнику Краљева Предрагу Терзићу поднео захтев за слободан приступ информацијама од јавног значаја у којем је тражио информације о поступку избора стратешког партнера за гасификацију широке потрошње на територији тог града.

„У одговору није достављен закључени уговор, уз позивање на члан Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, и власт је навела се тражена информација чува као државна, пословна или друга тајна“, наводи се у саопштењу.

„Уговор о пословно-техничкој сарадњи на гасификацији града Краљева никако не може представљати ни државну ни пословну тајну, те прикривање информација додатно изазива сумњу у законитост тог уговора, узимајући у обзир да је и сам поступак избора стратешког партнера извршен под веома сумњивим околностима“, истиче се у саопштењу.

Додаје се да је на тражену информацију о укупно исплаћеним средствима по закљученом уговору, Јавно предузеће за уређење грађевинског земљишта Краљево навело да то није у њиховој надлежности, као и да уговором није предвиђена обавеза информисања о укупно исплаћеним средствима, пошто је инвеститор свих гасоводних објеката предвиђених за изградњу на територији града Краљева ЈП „Србијагас“ Нови Сад.

„Овако неодговоран однос према јавном интересу мора бити строго санкционисан и Народна странка је гарант да ће по промени власти сви који су учествовали у разарању Србије и коруптивним радњама сносити законске последице“, закључује се у саопштењу.

Можда ти се свиди

Оставите коментар