Почетна » СНС аутобуси се спремају да „окупирају“ Србију: Упозорење! Почиње нови Вучићев циркус

СНС аутобуси се спремају да „окупирају“ Србију: Упозорење! Почиње нови Вучићев циркус

од Други Пишу
0 коментар

У суботу, 11. марта, председник Србије Александар Вучић почиње са обиласком Србије како би грађанима представио “Народни покрет за државу”. У наредном периоду, сасвим је јасно, можемо очекивати нове аутобуске туре присталица СНС, који ће давајући подршку председнику, путовати од једног града до другог. Стручњак за политички маркетинг Игор Авжнер тим поводом за Нова.рс каже да је реч о новом “замлаћивању народа”, а све како би се опоравио рејтинг Александра Вучића, који је у паду због прихватања Европског плана за Косово.

Шест месеци најављиван пројекат председника државе почиње да се спроводи. Лидер СНС Александар Вучић формираће нову политичку организацију која ће носити назив „Народни покрет за државу“, па ће у наредном периоду обилазити Србију и тако га промовисати.

Тако Југпрес јавља да ће у суботу 11. марта боравити у Врању, одакле практично почиње кампања за формирање „Народног покрета за државу“.

Како наводе, у наредном периоду Вучић ће обићи и остале делове земље, како би у разговору са народом затражио подршку за одбрану Србије.

“Уочи доласка Вучића на југ Србије у Врању су, 7. марта, боравили високи функционери Српске напредне странке из Београда Дарко Глишић и Драган Стевановић. Они су разговарали са представницима свих напредњачких одбора о организацији митинга подршке Александру Вучићу”, пише Југпрес и наводи да је договорена квота, односно да је утврђен број грађана који би требало да присуствују митингу подршке у Врању.

Како наводе, реч је о 10 хиљада људи.

И све изгледа као да нас поново чека стара, добро позната слика, где путујући караван присталица СНС у редовима аутобуса иде од једног до другог града у Србији.

На питање да ли нас то чека стручњак за политички маркетинг Игор Авжнер за Нова.рс каже:

“Да ли то значи аутобус са разним туристима и авантуристима широм Србије? Да. С тим што ће то највероватније финансирати грађани Србије, а цела прича је једно ново замлаћивање народа јер се ништа неће променити. Због пада рејтинга Вучић је решио да опет пресвуче кошуљу и да се представи у потпуно новом светлу за државу Србију. А колико је та држава Србија велика и способна, видећемо одмах по потписивању споразума с Косовом”, каже Авжнер.

Како даље наводи, цела прича са оснивањем овог покрета служи да се опорави његов рејтинг након прихватања Европског споразума о Косову.

“Али и као припрема за изборе, које ћемо највероватније имати на пролеће, када се могу очекивати ванредни београдски и парламентарни избори, уз редовне локалне. Истина је, заправо, да СНС не излази из кампање од тренутка кад је настала”.

Кад је реч о покрету, он је најављен негде у исто време кад и још један Вучићев одлазак са чела СНС.

Вучић је у то време изјавио да ће створити „велики државотворни и национални покрет за опстанак и напредак Србије“.

О њему је писао и посланик СНС Владимир Ђукановић, који је рекао да ће том Вучићевом покрету или блоку моћи да приступи СНС али само уз одређене услове.

“СНС може да буде део Српског блока само ако из својих редова очисти све оне који се стављају на страну једне од страна у глобалном сукобу и за које очигледно важи да раде за неке друге државе, а не за Србију”, навео је он на Твитеру.

Открио је и да су на једној од седница СНС поставили темеље тог Српског блока, те да ће се они дистанцирати од екстрема и са леве и са десне стране.

Када је реч о идеолошкој орјентацији, из оног што смо могли чути нови Вучићев покрет биће на позицији центра и залагаће се за улазак Србије у ЕУ, али не по сваку цену.

Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia; Aleksandra Petrović/Nova.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs; Milos Miskov / AFP / Profimedia;

Јелена Јеловац    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар