Почетна » Активисти који штите Савски насип заслужују похвалу, а не затвор

Активисти који штите Савски насип заслужују похвалу, а не затвор

од Други Пишу
0 коментар

Бранко Томић и Бата Радовић, активисти који су на Савском насипу спречавали тешку машинерију да оштети насип, пуштени су након што су првобитно јутрос ухапшени. Уместо да полиција спречи тешке машине да оштете насип, они хапсе активисте који им указују на кршење прописа и закона.

Зелено-леви фронт најоштрије осуђује хапшење активиста који чувају безбедност наших суграђана и суграђанки коју градоначелник Шапић и СНС константно угрожавају. Наиме, Савски насип на Новом Београду је годинама на удару нелегалне градње и бахате окупације обале, па грађани константно страхују од последица које могу настати приликом већег раста водостаја реке Саве.

Поводом хапшења активиста који су спречавали угрожавање насипа, реаговао је Радомир Лазовић, шеф посланичког клуба Зелено-леви фронт, осудивши овакво понашање полиције. “Бранко Томић и Бата Радовић су бранили закон ове државе и јавни интерес. Покушали су да заједно са локалним активистима спрече да велике машине које су тешке неколико десетина тона, пређу преко Савског насипа и тиме га додатно угрозе. Ми смо први за склањање сплавова са обале Саве, желимо да она припада свим грађанима, али то се мора урадити по закону и по прописима”, каже Радомир Лазовић. “Неопходно је сачувати насип, не дозволити његово угрожавање, јер је он на много места већ избушен изградњом нелегалних инсталација за те исте сплавове који се сада уклањају. Активисти са Савског насипа заслужују похвалу, а не хапшење и репресију полиције. Зато сам отишао да им пружим подршку испред полицијске станице”, додао је Лазовић.

Правни тим Зелено-левог фронта / Не давимо Београд ће инсистирати на томе да Бранко Томић и Бата Радовић не трпе никакве последице због оваквог лошег понашања полиције. ЗЛФ ће наставити да се бори за враћање Савског кеја у првобитно стање и престанак копања по насипу.

Можда ти се свиди

Оставите коментар