Почетна » СПС искључио чланове из Инђије због учешћа на протестима

СПС искључио чланове из Инђије због учешћа на протестима

од admin
0 коментар

 

У саопштењу СПС се наводи да су искључени Милорад Савић и Мирослав Вишњић јер су нанели штету угледу СПС објављивањем „непримерених садржаја на друштвеној мрежи Фејсбук са учешћа на насилничким, анархистичким протестима и позивањем на исте на друштвеним мрежама“.

„Њихово понашање и деловање је окарактерисано као неодговорно и неозбиљно, нарочито у тренутку када се Србија бори са вирусом Цовид-19 и када Влада и стручни медицински штаб свакодневно упућују апеле грађанима Србије, јер масовно окупљање може само да допринесе ширењу епидемије“, додаје се.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић најавио је у недељу да ће свако ко је повезан са том странком, а подржава или учествује у демонстрацијама које су се дешавале протеклих вечери сносити одговорност, бити смењен и искључен из СПС, јер се „насиљем наноси штета Србији“.

Антић: Нема толеранције за социјалисте који крше заједничку политику са СНС

Потпредседник Социјалистичке партије Србије Александар Антић изјавио је да социјалисти у својим редовима неће толерисати никога ко се супротставља политици Владе Србије, коју СПС заједнички спроводи са Српском напредном странком.

„Свако ко је на било који начин стао на страну рушилачких демонстрација у Београду, моментално је искључен из СПС, или разрешен државне функције на којој је, захваљујући СПС, као што је председник Ивица Дачић јасно рекао и упозорио пре пар дана“, навео је Антић у писаној изјави.

Он је рекао да се тим одлукама демонстрира приврженост политици коју СПС, заједно са СНС, спроводи већ годинама и у чему има подршку грађана.

„И чланство и руководство СПС јединствено је око политике коју спроводимо, за шта смо добили потврду и на претходним парламентарним и локалним изборима. Зато нећемо да толеришемо било какво одступање од те политике, без обзира да ли је реч о члановима или о потпредседнику партије“, рекао је Антић.

Бета/Н1

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар