Почетна » Вучић: Шта би било да је неко убијен из мог пиштоља, крв бисте ми пили дан и ноћ

Вучић: Шта би било да је неко убијен из мог пиштоља, крв бисте ми пили дан и ноћ

од admin
0 коментар

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да не постоји притисак на омбусмана Сашу Јанковића, а да заштитник грађана штити себе, своју фунцкију и пише по свету.

На питање како коментарише саопштење Канцеларије УН за људска права у коме се наводи да власт власти и чланови СНС врше и појачавају притисак на омбудсмана Сашу Јанковића, премијер је одговорио: “Пустите ме да се бавим озбиљним послом и немојте да ме прекидате”.

Коментаришући део саопштења високог комесара УН за људска права, који је изразио наду да ће се влада дистанцирати од оптужби против Јанковића, Вучић је упитао: “Од чега да се дистанцирам”.

– Од писма породице Гојковић које је цензурисано и објављенио само у два медија. Који притисак, да ли га је неко сменио? Нико, ћутим ко заливен. Да ли је то саопштење писао Индијац или Јорданац? Трудим се да се понашам у најбољем интересу ове земље – поручио је Вучић, а потом упитао:
– А замислите да је из мог пиштоља неко убијен, шта бисте ми ви радили, крв бисте ми пили дан и ноћ, метафорично речено.

Премијер је поручио да се не врши притисак ни на кога у Србији и да се то измишља. Како је додао део медија говори да постоји страшан притисак, али је оценио да су га сами измислили и да уживају у њему.

– Ја не заступам интересе појединаца. А он штити себе, своју функцију и пише по свету. Видите да ћутим, а у Србији се свашта дешава. Видим да Душан Петровић дели награде по Србији, на све то ћутим. Сами измишљате притисак – рекао је Вучић.

Како је истакао, нема проблем да о омбудсману разговора ни са комесаром ЕУ Јоханесом Ханом, који сутра долази у посету Србију, ни са било ким другим, али да о Јанковићу више говоре његове речи што грађани, како наводи, препознају.

– Молим вас да ме више ништа по том питању не питате, јер хоћу да ћутим, осим што ћу пред Ханом и неким другима да говорим да би народ видео да их се не плашим ни најмање и да сам истину увек спреман у лице да им саопштим – истакао је премијер.

Када је реч о ставу посланика већине у парламенту, они се не слажу са ставом канцеларије УН за људска права. Владимир Ђукановић, посланик СНС пита “ко је то из српске власти било шта рекао за Јанковића” и затражио од Канцеларије УН да “кажу ко је тај неко”.

– Ко је то било шта рекао за Јанковића или би можда нама посланицима требало забранити да питамо било шта. Волео бих да чујем став српске јавности о свему овоме – каже Ђукановић.

Вучић је рекао и да власт СНС није сменила ни поставила ниједног уредника и као пример навео да је СНС имала четири кандидата за генералног директора РТС, али да је Управни одбор изабрао Драгана Бујошевића, према Вучићевим речима, новинара ближег другој политичкој опцији.

Вучић је рекао да нема проблем да о омбудсману разговора ни са комесаром ЕУ Јоханесом Ханом, који сутра долази у посету Србију, ни са било ким другим, али да о Јанковићу више говоре његове речи што грађани, како сматра, препознају.

„Молим вас да ме више ништа по том питању не питате, јер хоћу да ћутим, осим што ћу пред Ханом и неким другима да говорим да би народ видео да их се не плашим ни најмање и да сам истину увек спреман у лице да им саопштим“, рекао је Вучић.

Г.Б.- Ж.Ј.   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар