Почетна » ЗЛФ: Међународни дан борбе против насиља над женама: Заједно смо јаче!

ЗЛФ: Међународни дан борбе против насиља над женама: Заједно смо јаче!

од Други Пишу
0 коментар

Поводом обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама, жене коалиције „Србија против насиља” ујединиле су се у заједничкој борби и превенцији насиља над женама и девојчицама.

Због свих оних жена и девојчица које су жртве насиља и фемицида, дужне смо са подигнемо свој глас и створимо безбедну и сигурну Србију и поручимо – Заједно смо јаче!

Током 2023. године, забележено је 27 фемицида и небројено чинова насиља над женама широм државе. Настављамо да се боримо да институције озбиљно схвате своју одговорност за спречавање фемицида и елиминисање насиља над женама у нашем друштву. То је могуће само уколико се створи ревносна и правовремена координација свих институција, и радом на пружању системског одговора на пораст насиља над женама.“Улагање у програме превенције и заштите жена од насиља мора бити приоритет. Србија без насиља мора бити друштво где су жене сигурне, безбедне и слободне да остваре своје пуне потенцијале”, изјавила је Наталија Симовић кандидаткиња Зелено-левог фронта у оквиру коалиције Србија против насиља.

Повећање финансија у овој сфери, као и финансијска подршка како државних организација, тако и женских невладиних организација које су међу првима у нашој земљи успоставиле услуге подршке попут СОС телефона, од кључне су важности за супротстављање насиљу над женама. Обезбеђивање ресурса који су неопходни за безбедност жена и девојчица, биће један од приоритета за који ће се Зелено-леви фронт залагати у наредном периоду, као и по састављању нове Владе Републике Србије.

 

Зелено-леви фронт, коалиција Србија против насиља

Можда ти се свиди

Оставите коментар