Почетна » Вулин: Приштина хоће све, а неће да да ништа

Вулин: Приштина хоће све, а неће да да ништа

од admin
0 коментар

Учестало позивање Рамуша Харадинаја да се у преговоре Београда и Приштине укључе и САД показују да он види да је у ћорсокаку, рекао је Александар Вулин гостујући у Дневнику РТС.

„Политика Србије није губитничка попут политике неког Славише Ристића и његових партија који су направили границу, оно што ми кажемо да је административна линија, на Брњаку и Јарињу, већ да је ово једна друга Србија, која руши те границе, која руши административну линију. Преговарачи ЕУ ретко успеју да испуне своју улогу неутралног посматрача. Чак ни то није довољно за Приштину јер имате Србију коју води Александар Вучић који је довољно храбар да каже Не и довољно храбар да каже Да, што није лако“, рекао је Вулин.

Приштина хоће све, а да не да ништа због чега покушава да на своју страну привуче што више јаких земаља, тврди Вулин.

Министру одбране је на Видовдан без образложења забрањен улазак на Косово, али како каже то није први пут.

„Никада не дају образложења, осим да се плаше шта ћу рећи. Занимљиво је да се осим политичара из Приштине и посредници ЕУ такође плаше мојих реч, што је увођење вербалног деликта и забране слободе кретања“, објашњава Вулин.

Ових дана је спречен пријем Косова у Светску царинску организацију, а сличних покушаја је било на свим пољима.

„Свако се бори на свом делу фронта. Војска је спречила у више наврата постављење лажних војних представника Косова. Све што радимо радимо да се сачува национални интерес на Косову“, рекао је министар одбране.

Када је реч о побољшању материјалног положаја припадника Војске Србије, министар каже да очекује да ће најављено повећање плата од новемра обухватити и војску али је још рано говорити о процентима.

„Рано је говорити о томе, али је јасно да се наставља континуитет претходне владе што значи да ће и ово повећање бити из реалних извора“, наглашава Вулин.

Крајем августа или почетком септембра кренуће се у реализацију изградње нових станова за припаднике војске. Завршавају се пројекти и процедуре, а у изградњи тих станова учествоваће и војна грађевина, рекао је за РТС Александар Вулин.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар