Почетна » РАЗОРИЛИ СТЕ МИ СРБИЈУ! Порука Немање Матића изазвала тектонске потресе на Острву! ЕВО ШТА ЈЕ СРБИН ПОРУЧИО ЕНГЛЕЗИМА

РАЗОРИЛИ СТЕ МИ СРБИЈУ! Порука Немање Матића изазвала тектонске потресе на Острву! ЕВО ШТА ЈЕ СРБИН ПОРУЧИО ЕНГЛЕЗИМА

од admin
0 коментар

Немања Матић направио је праву пометњу у Великој Британији због одлуке да не носи цвет мака који симболизује страдање британских војника.

Немања Матић, репрезентативац Србије и везиста Манчестер јунајтеда, једини је фудбалер који није хтео да на дуелу између „црвених ђавола“ и Борнмута (2:1) носи цвет мака, чиме би била одата почаст британским војницима страдалим у Првом светском рату, али и НАТО војницима.

Дан после буре на Острву, огласио се и српски фудбалер који је имао јасну поруку за Енглезе.

„У потпуности препознајем зашто људи нисе ‘макове’, поштујем свако право да то чине и имам разумавање за све који су изгубили најмилије због ратних сукоба. Међутим, све то је за мене само подсетник на напад који сам лично осећао као 12-годишњи дечак који живи у Врелу, када је моја земља разорена1999. године током бомбардовања. Иако сам то раније радио, не размишљајући, сада не осећам да је исправно да носим ‘мак’ на дресу. Не желим да увредим било кога, сви смо производ сопственог васпитања и то је лични избор. Надам се да разумете моје разлоге сада када сам их објаснио и надам се да сада могу да се концентришем на мечеве који нам предстоје“, написао је Немања Матић на друштвеним мрежама.

курир.рс / курир спорт

Можда ти се свиди

Оставите коментар