Почетна » Рекордан број српских клубова у Европи: Партизан и Јединство у Лиги шампиона

Рекордан број српских клубова у Европи: Партизан и Јединство у Лиги шампиона

од Други Пишу
0 коментар

Одбојкашице Јединства и одбојкаши Партизана у Лиги шампиона

Рекордних девет клубова из Србије играће у европским куповима у сезони 2023/2024, а сви су добили ривале, саопштио је Одбојкашки савез Србије.

У конкуренцији одбојкашица, Јединство из Старе Пазове играће у Лиги шампиона, Железничар из Лајковца и Црвена звезда у Куп ЦЕВ, а Уб и ТЕНТ из Обреновца у Купу изазивача.

У конкуренцији одбојкаша, Партизан ће играти у Лиги шампиона, Војводина из Новог Сада и Раднички из Крагујевца у Купу ЦЕВ, а Рибница из Краљева у Купу изазивача.

Јединство из Старе Пазове, дебитант у Лиги шампиона, играће у А групи, а ривали су Веро Волеј Милано из Италије, Вакифбанк Истанбул из Турске и Волеј Милуз Алзас из Француске.

У Купу ЦЕВ у конкуренцији одбојкашица, Црвена звезда ће у шеснаестини финала (8. и 15. новембар) играти против Тенерифа, а Железничар из Лајковца чека ривала из квалификација за Лигу шампиона.

У Купу изазивача у конкуренцији одбојкашица Уб ће у првом колу (11. и 18. октобар) играти против Клагенфурта из Аустрије, док ће ТЕНТ играти против белгијског Шарлроа.

У конкуренцији одбојкаша, Партизан ће играти у првој рунди Лиге шампиона у групи 2 са Олимпијакосом, Радником из Бијељине и квалификантом.

У Купу ЦЕВ у конкуренцији одбојкаша, Војводина ће у првом колу (25. октобар и 1. новембар) играти против Житомира из Украјине, док ће Раднички из Крагујевца у истим терминима играти против Амрисвила из Швајцарске.

Рибница из Краљева ће у шеснаестини финала Купа изазивача (22. и 29. новембра) играти против победника дуела из првог кола Меркур Марибор (Словенија) – АКАА Волеј (Финска).

Odbojkasice Jedinstva iz Stare Pazove prvi put su šampionke Srbije; Foto: OSS

Бета/Новаспорт

Можда ти се свиди

Оставите коментар