Почетна » ФСС: Смењен Младен Крстајић

ФСС: Смењен Младен Крстајић

од admin
0 коментар

 

Крстајић је репрезентацију преузео после квалификација за СП 2017. године, после одласка Славољуба Муслина, у чијем стручном штабу је радио као помоћник.

Уследио је одлазак на Светско првенство у Русији, где репрезентација Србије није успела да прође групну фазу. Многи су му на том првенству посебно замерили пораз од Швајцарске, оптуживши га да је својим вођењем утакмице директно утицао на резултат. После тог меча је атмофера у националном тиму Србије била узаврела, а уследили су бројни вербални субоби са играчима, од којих је у јавности највише одјекнуо онај за Луком Миливојевићем. Такође Крстајић је за време свог мандата имао конфликтне ситуације са Матијом Настасићем, Мијатом Гаћиновићем, Марком Грујићем, Браниславом Ивановићем…а у дуго није у А тим позивао једног од најбољих српских фудбалера Луку Јовића, који је играо на врхунском нивоу у Ајнтрахту, толико да га је пре само неколико дана купио Реал Мадрид за 60 милиона евра!

После тога је водио Орлове у Лиги нација, у којој је Србија завршила као прва у Групи са Румунијом, Црном Гором и Литванијом.

Крстајић је са Србијом у марту започео нови циклус квалификација за Европско првенство, ремијем 1:1 са Португалијом у Лисабону, али онда је 7. јуна уследио дебакл од 5:0 од Украјине у Лавову, који му је „дошао главе“. Очигледно је да репрезентација Србије са квалитетом играча које има себи није смела да дозволи ни пораз од Украјине, а камоли тако убедљив, који се сврстава у сензације. Три дана после тога Орлови су победили Литванију 4:1 у Београду. Ипак очигледно је да слабашна селекција Литваније не може да буде параметар.

Србија би новог селектора требало да добије најкасније до 10. јула, а са потенцијалним кандидатима разговоре ће обавити потпредседници ФСС-а Ненад Бјековић и Марко Пантелић.

Као потенцијални кандидати за новог селектора се помињу Љубиша Тумбаковић, који је недавно добио отказ у репрезентацији Црне Горе, Иван Јовановић који је последњи тренерски ангажман имао у Ал Насру из Дубаија прошле године, али и Драган Стојковић Пикси, који има финансијски одличан уговор са кинеским Гуангџоу Р&Ф, који му истиче следеће године.

Тумбаковић је већ био на једном разговору са челницима ФСС, више о томе прочитајте ОВДЕ, али коначан догор још није постигнут.

Катарина Костић  н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар