Почетна » ПОТПУНО РАСУЛО У ДОСТА ЈЕ БИЛО! Радуловић изгубио посланичку групу! Павловић превео све на своју страну, осим одлучне Бранке: ОСТАЈЕМ УЗ САШУ ДО ПОСЛЕДЊЕ КАПИ КРВИ!

ПОТПУНО РАСУЛО У ДОСТА ЈЕ БИЛО! Радуловић изгубио посланичку групу! Павловић превео све на своју страну, осим одлучне Бранке: ОСТАЈЕМ УЗ САШУ ДО ПОСЛЕДЊЕ КАПИ КРВИ!

од admin
0 коментар

Посланици који су последњих неколико дана напустили покрет Доста је било (ДЈБ) и посланички клуб оформили су данас у Скупштини Србије нову посланичку групу „Политика мора бити другачија“. У новој посланичкој групи је још актуелни председник ДЈБ Бранислав Михајловић.

Посланичку групу чине и Душан Павловић, Јасмина Николић, Ратко Јанков и Ана Стевановић. За председника посланичке групе је одређен Павловић, а његова заменица је Стевановић. Ово је друга посланичка група коју чине бивши посланици ДЈБ. Изласком ових посланика из посланичког клуба покрет ДЈБ и Саша Радуловић је остао без довољног броја посланика потребних за опстанак посланичког клуба ДЈБ на чијем је челу био. Уз њега је остала још само посланица Бранка Стаменковић.

 

Посланичка група је почела да се осипа 2016. године после избора за председника Србије, када су је напустила три посланика и остала да делују у парламенту самостално. Потом после београдских избора ове године, ДЈБ је напустило пет посланика који су остали да делују у парламенту и формирали Покрет центра. Посланик Милош Бошковић је вратио мандат тада и уместо њега је у парламент ушла Нада Костић, која наступа у скупштини самостално.

До најновијег раскола у покрету ДЈБ је дошло пошто је Павловић одлучио да иступи из ДЈБ. Он је ту одлуку донео јер је, како је навео, ДЈБ напустио свој идеолошки профил и померио се превише удесно.

Курир.рс/Бета

Можда ти се свиди

Оставите коментар