Почетна » Спортски савез општине Гроцка: Општина је крива, ипак хвала јој

Спортски савез општине Гроцка: Општина је крива, ипак хвала јој

Одржана редовна седница ССОГ-а

од Жиг Инфо
0 коментар

Јуче је одржана редовна седница Спортског савеза општине Гроцка (ССОГ), а закључак са ове седнице. могло би се рећи, јесте тај да су присутни аплаудирали ономе који је претходно означен као кривац.

Шта више рећи о овом спортском савезу, а да није речено? О ситуацији у ССОГ-упознати су и, малтене, у врху државе. Реаговале су и институције, као што је Буџетска инспекција, али то изгледа није било довољно да би се спречиле малверзације које и данас постоје. А да постоје, свесни су били и синоћни делегати. Јер, како је већина њих изјавила, свега су свесни шта се дешава, али се мора наставити даље, и то без одговорности. Свесни су и чињенице да се на крају 2022. године усвајају финансијска средства, која су морала да се усвоје почетком године али, како кажу, „па шта сада да радимо, морамо овако“.

Према, Миловану Зубковићу из ФК „Болеч“, главни и једини кривац за насталу ситуацију у ССОГ-у јесте нико други до општина Гроцка. Ипак, мало касније, из излагања секретара Спортског савеза општине Гроцка, Живке Ђорђевић Комленац, могло се чути да је ова локална самоуправа заправо најзахвалнија због тога што им се додељују паре, које су иначе предвиђење Законом о спорту. За своје излагање Живка је добила аплауз од већине присутних, истих оних који су аплаудирали претходно Зубковићу.

Председник поднео оставку, па повукао, а затим поново поднео

Синоћном седницом председавао је председник ССОГ-а, Мирослав Благојевић који је поднео неопозиву оставку на то место још у мају.

Да је председник поднео оставку, присутнима је саопштио Зоран Лалић, који је упитао у којем својству  Благојевић води седницу, када по Статуту то треба да буде његов заменик. Међутим, Благојевић је присутнима рекао да је он своју неопозиву оставку повукао 25. маја, а како у међувремену није било Комисије која би верификовала његову оставку, он је још увек председник. Затим се повела полемика да ли Благојевић може да повуче неопозиву оставку, где је констатовано од стране председавајућих да може, али без гласања присутних.

Ипак, на крају седнице Мирослав Благојевић је поднео оставку на место председника.

 

Мирослав поднео неопозиву  оставку због председника Гроцке, Лалића и већника Спасоја Живановића

Синоћна седница ССОГ-а изнедрила је тврдње појединаца које указују да је политика одавно преузела овај савез, тачније локални одбор напредњака. Према речима Милована Зубковића, неопозива оставка председника Благојевића је изнуђена из кабинета председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића. Према Зубковићевим речима, које је потврдио и сам Благојевић, осим председника Гроцке у оставци су учествовали и Зоран Лалић и бивши Већник за спорт, Спасоје Живановић. Лалићу није било дозвољено да одговори на ове тврдње, само је са места добацио да је бивши повереник напредњака Александар Јокић био тај који је тражио да Благојевић повуче оставку, као и да их је он лагао све време да ће се пронаћи модел за повраћај новца клубовима који дугују према Одлуци Буџетске инспекције.

 

Снимак редовне седнице ССОГ у 2022.:

ЕЖИ

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар