Почетна » Три сценарија за изглед Суперлиге после пресуде о намештању, ФСС померио одлуку за 48 сати

Три сценарија за изглед Суперлиге после пресуде о намештању, ФСС померио одлуку за 48 сати

од Други Пишу
0 коментар

Суд за спортску арбитражу је преиначио одлуку ФСС на одузимање шест уместо девет бодова, потврђено је за Нова.рс. И шта то сада значи за Суперлигу Србије? Чека нас један од три сценарија.

Колубара је кажњена, али таман толико да може да остане у Суперлиги.

Суд у Лозани је потврдио одузимање бодова Лазаревчанима, али је са девет казна смањена на шест бодова.

Тако је Колубара остала у лиги иако има исти број бодова као Радник из Сурдулице и Раднички из Ниша.

Сада се чека оглашавање ФСС који мора да објасни у ком формату и како ће се играти Суперлига следеће сезоне. Да ли ће се такмичити 17 клубова, што би значило да у сваком колу један тим нема обавезе или ће да се одлучи за неки други сценарио.

Постоје још два у игри. Најмање вероватан је да ће бити још један клуб избачен из првенства јер је раније најављено да је идеја да се такмичење смањи на 16 учесника.

Гледајући табелу, испада да би онда Радник из Сурдулице морао у нижи ранг, јер би по табели после 37. кола био испод црте. Ипак, клуб са југа Србије је свој бараж са Графичарем поштено добио и нема никакве логике накнадно га слати у Прву лигу Србије.

И постоји још једна могућност, а то је да неко од тимова буде прекомандован у Суперлигу која би сада бројала 18 клубова. ФСС има дискреционо право да то уради, а остаје да се види да ли ће се одлучити баш за овакву одлуку. То значи да би се поновио сценарио из сезоне 2020/2021.

Седница Извршног одбора ФСС одржана је у петак, али одлуке о дефинитивном изгледу Суперлиге Србије за следећу сезону није било, те још увек није познато да ли ће Суперлига наредне сезоне бројати 16 или 17 чланова. Ипак, одлука би требало да буде позната за највише 48 сати.

То можда не би било проблематично да старт лиге није већ померен са 22. јула на 29, те да имају осам дана да све буде урађено. То не мења чињеницу да је све урађено прекасно и још једном је испаштало домаће првенство.

Трагедија у читавој причи јесте да је ово други пут узастопно да се систем такмичења и број клубова ломи пред почетак сезоне.

FK Čukarički, FK Kolubara; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Миодраг Димитријевић    Новаспорт

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар