Почетна » УЕФА НЕМИЛОСРДНА Звезди стигла казна, наредне две утакмице у Европи без публике!

УЕФА НЕМИЛОСРДНА Звезди стигла казна, наредне две утакмице у Европи без публике!

од admin
0 коментар

Фудбалски клуб Црвена звезда добио је санкцију од Европске куће фудбала, нешто мање од две недеље након што је најављено да ће до тога доћи.

Тим из Љутице Богдана терети се за казну због расистичког скандирања навијача на мечу са Судувом, што је по члану 14 правилника европске куће фудбала, али и због тога што су пролази на степеницама били блокирани (члан 38). УЕФА је била прилично немилосрдна према Звезди, јер је већ била условно кажњена.

УЕФА је актуелног првака Србије санкционисала са празним трибинама у наредној европској утакмици, али и у мечу првог кола европског такмичења, уз новчану казну од 72.000 евра.

Црвено-бели ће имати право жалбе за другу утакмицу, односно први меч у групној фази неког европског такмичења уколико до њега дођу.

Реванш сусрет трећег кола квалификација за Лигу шампиона између Звезде и Спартака из Трнаве игра се у уторак од 20.45, а први меч на нашем највећем стадиону окончан је без победника – 1:1.

Уколико Црвена звезда елиминише Спартак из Трнаве, први меч плеј-офа Лиге шампиона на програму је 21./22. августа, док ће се реванш меч играти у термину 28./29. истог месеца, а могући противник биће јој победник дуела Салцбург – Шкендија (први меч 3:0).

Међутим, ако црвено-бели испадну од првака Словачке, преселиће се у плеј-оф Лиге Европе, а први дуел је на програму 23. августа. Други меч ће се одиграти седам дана касније. Звезда би у том случају играла са бољим из двомеча Олимпија – Хелсинки (први меч 3:0).

Ако шампион Србије елиминише Спартак, а стане на последњој препреци на путу за Лигу шампиона, изабраници Владана Милојевића аутоматски ће се преселити у групну фазу другог по јачини европског такмичења.

Б. О.  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар