Почетна » „Pravila igre mi utvrđujemo”

„Pravila igre mi utvrđujemo”

од admin
0 коментар

Najpopularniji kviz na Balkanu, koji se emituje već četvrt veka, dozvolio je sebi propuste, o kojima je „Alo!” pisao u prošlom broju, zbog kojih javnost sumnja u regularnost takmičenja. Urednici su se obratili javnosti rečima: „Pa niko se nije pobunio 25 godina.“

Urednica emisije Slavica Ćurković rekla je da se ne radi o prevari i da ne smatra problematičnim da se kombinacije ponove. Ističe da je njihovo pravo da utvrđuju pravila igre, kao i da je problem ponavljanja kombinacije slova u prvoj igri, zbog čega su se gledaoci i pobunili, zapravo logična stvar posle toliko godina. Kao opravdanje je navela i da se od početka emitovanja kviza niko nije žalio da je prevaren.

– Što se tiče toga da oni sami zaustavljaju slova govoreći „stop”, to ima svoju svrhu. Možemo i mi sami da zaustavimo slovo, nije nikakav problem. Ali postoji razlog. Svaki zadatak mora da se čuje, jer postoje ljudi koji imaju problem sa vidom i njima je značajno da čuju sve što se dešava u emisiji – navodi Ćirovićeva.

Upravo tim povodom javio nam se jedan od učesnika kviza, koji je želeo da ostane anoniman.

– Ima tu više nelogičnosti. Meni lično je najveći problem bio taster na mišu, koji uopšte ne funkcioniše. Zapravo tek nakon tri-četiri pritiska se registrujue javljanje takmičara, što je vrlo važno u igri „Ko zna zna”. Takođe, smatram da u prvoj igri oni faktički imaju formirane reči, da takmičar ne bira sam slova, već govoreći „stop, stop“ bira neku njihovu kombinaciju, odnosno reč kojoj su slova istumbana. Ja verujem da je isti slučaj i sa brojevima. Zamislite da dođete u studio kviza koji ima toliku istoriju i tradiciju iza sebe, pa sigurno ne očekujete da vam zaposleni daju uputstvo da se mnogo ne pomerate, jer ćete srušiti kompjuter koji jedva stoji – kaže V. B., učesnik kviza „Slagalica” za „Alo!”.

Obratili smo se i direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću, koji nas je uputio na urednike programa, od kojih takođe nismo dobili nikakav odgovor. Duška Vučinić, PR iste televizije, zbog toga što se nalazi u inostranstvu nije bila u mogućnosti da prokomentariše događaj u kvizu „Slagalica“.

Podsećamo da je problem nastao u prvoj igri kviza, u kojoj takmičar govoreći „stop” bira 12 slova azbuke, pomoću kojih treba da sastavi što dužu reč. Brojni gledaoci su primetili da se u nedelju uveče pojavila ista kombinacija kao pre nekoliko godina. Ne samo da je reč o istoj kombinaciji već je i isti redosled izabranih slova, a voditeljka u obe emisije je bila ista – Marija Veljković.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар