Почетна » Нови шеф одборничке групе напредњака захтевао јединство, друг Анђелко га срушио

Нови шеф одборничке групе напредњака захтевао јединство, друг Анђелко га срушио

Кадрирање напредњака у Гроцкој дало контра ефекат

од Жељко Маторчевић
0 коментар

На последњој, Другој седници СГО Гроцка практично се десио преседан што се тиче одборника владајуће коалиције, конкретно напредњака, када је један од њих за једну тачку дневног реда гласао против.

Узалудно је изгледа било постављање Николе Крајновића, десне руке актуелног координатора Андрије Чупковића, на место шефа одборничке групе напредњака у Гроцкој, јер је дошло до сада незамисливог кикса.

„Калуђерчани коло воде“: Мења ли се шеф одборничке групе напредњака у Гроцкој?

Наиме, када се гласало по тачки дневног реда да сви одборници у Гроцкој имају по 40 000 динара месечне накнаде за свој (не) рад, за реч се јавио одборник СНС-а, Зоран Анђелковић који је образложио зашто неће гласати за ову тачки, као и да ће, уколико се иста усвоји, свој новац давати „онима којима је више потребан“.

На Другој седници СГО Гроцка доминирала опозиција (ВИДЕО)

Некоме ко није упуђен у грочанске прилике, то је можда изгледало да је Скупштина у Гроцкој демократична, односно да одборници имају „слободу гласања“ у односу на договор одборничке групе.
Ипак, реалност је другачија. Одборници напредњака пред сваку седницу СГО Гроцка добијају инструкције како треба гласати или говорити за говорницом. Јединство, иако га нема међу грочанским напредњацима, за јавност мора да постоји, те одлуке у локалном парламенту морају бити једногласне, што сада није био случај.

Интересантно је и то да одборник Зоран Анђелковић прави већ други кикс, практично за редом. На Првој седници СГО Гроцка покушао је да реплицира опозиционом одборнику Немањи Тодоровићу, након чега је, по многим мишљењима напредњака, направио штеру јер није могао да изађе као победник у реплицирању.

Гроцка добила председника, заменика али и опозицију

По „веровању“ координатора Андрије Чупковића, један од криваца за кикс на Првој седници СГО Гроцка био је и тадашњи шеф одборничке групе Славко Андрејић. Према речима наших извора из СНС – а, то је био кључни тренутак да Чупковић замени Андрејића, Николом Крајновићем.
Да ће бити смењен са места шефа одборничке групе, према речима истих извора, Славко Андрејић је сазнао преко Жиг инфа. Међутим, добио је уверавања да се то неће десити, све до пред почетак Друге седнице СГО Гроцка где је Андрејић схватио да је изигран и да ће бити смењен са Крајновићем

Први задатак Крајновића, „да уведе ред међу одборницима и да сви делују јединствено“, је изгледа био претежак јер је већ пре преузимању места шефа одборничке групе, један од одборника гласао против за једну тачку дневног реда.

Расуло међу грочанским напредњацима је у последњем времену интезивније. Како кажу наши извори, уместо Чупковића на место координатора доћи ће Горан Ђаковић. И Чупковић и Ђаковић су миљеници, према речима наших извора, Андреја Вучића, брата актуелног председника Србије. Међутим, према наводима истих извора, постоји једна разлика између Чупковића и Ђаковића. Наводно, Ђаковић не воли екипу са „севера“, већ је приврженији „центру“ и „југу“ општине.
Све то, врло вероватно, довешће до још веће поделе и свађе међу грочанским напредњацима.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Фото: Инфо служба ГО Гроцка

Можда ти се свиди

Оставите коментар