Почетна » Не давимо Београд: У Косјерићу се људима планира каменолом под прозором

Не давимо Београд: У Косјерићу се људима планира каменолом под прозором

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд сматра недопустивом градњу каменолома у Косјерићу, практично испод прозора људи који живе у његовој близини и на само два километра од центра града. Не само да ће каменолом угрозити куће, водоизвориште и саобраћајнице, већ ће превоз материјала кроз центар града од Косјерића направити градилиште. Упозоравамо општинску власт да зарада приватних инвеститора не може бити важнија од здравља људи.

У уторак 31. јануара, у 12 часова биће одржана јавна расправа о студији утицаја на животну средину у просторијама Дома културе у Косјерићу. Непосредно пре расправе, у 11:45, изјаве за медије ће дати грађани Подградине и активисти За чист Косјерић и Иницијативе за Пожегу, који се противе изградњи каменолома.

“Ми ћемо бити присутни, свесни неопходности да пружимо подршку нашим пријатељима који су непосредно угрожени штетним пројектом планираног каменолома, јер ако су они угрожени – сви смо угрожени!” – изјавио је Богдан Радовановић из Иницијативе за Пожегу.

“Покрет Не давимо Београд и Иницијатива за Пожегу организовали су посету преко 50 активиста како би показали да људи Подградине и Косјерића нису сами. Грађани који се супротстављају изградњи каменолома били су гости и нашег Зелено-левог посланичког клуба у Народној скупштини и говорили су о својим проблемима и борби због које су на удару бахатог инвеститора. Заједно ћемо се изборити да зауставимо каменолом.” – изјавио је народни посланик Радомир Лазовић.

Становници села Подградина, у којем се планира каменолом, месецима су блокирали машине како да би спречили да се каменолом изгради. Ови људи су већ месецима на мети инвеститора који је покушао да крене са радовима, иако нема потребне дозволе. Људима се прети и налазе се под константним нападима да се повуку и препусте своју будућност бахатом инвеститору. Најтежи инцидент десио се када је један од мештана Мирослав Перовић, мучки нападнут у улазу своје зграде и када му је разбијена глава. Полиција до данас није пронашла починиоце овог гнусног и кукавичког напада.

Можда ти се свиди

Оставите коментар