Почетна » Избор Атлагића на чело Одбора за образовање Народне скупштине прст у око просветарима, захтевамо његову хитну смену

Избор Атлагића на чело Одбора за образовање Народне скупштине прст у око просветарима, захтевамо његову хитну смену

од Жиг Инфо
0 коментар

Избором Марка Атлагића на место председника Одбора за образовање, науку и технолошки развој Народне скупштине увређена је цела заједница просветних радника. Човек који је посланичку каријеру градио вређајући угледне грађане, агресивно и простачки се обраћао свима који не подржавају политику Александра Вучића и модел патриотизма, који се заснива искључиво на много буке, подршци осуђеним ратним злочинцима и графитима са ратоборним и претећим порукама као параваном за незапамћену пљачку Србије, није ни на који начин достојан да представља људе који образују и васпитавају будућност наше земље.

Незадовољство просветних радника, које режим покушава да сведе искључиво на увећање зарада, много је дубље. Наиме, Влада Србије и тренутна већина СНС у Народној скупштини нису испунили обећање дато после мајских трагедија прошле године да ће одговарајућим изменама закона и пратећих прописа унапредити безбедност у школама тако што ће се наставницима гарантовати ефикаснија правна заштита од напада, као и могућност да ученике који се изразито непримерено понашају без одлагања суспендују са наставе. Режим се оглушио и на упозорења са свих претходних протеста просветних радника да је овакво стање у српском школству неодрживо, а да ће највеће последице сносити деца, која из образовног система излазе са недовољним знањем и збуњена „гангстерским“ вредностима која им се сервирају са националних медија. На све апеле режим је нашао решење – о образовању и науци у највишем представничком телу бринуће се човек који је професорку Србијанку Турајлић називао „моралном наказом“, социолога Бакића звао је „говнаром“, а за историчарку Дубравку Стојановић изјавио да је „по законику књаза Милоша треба по кратком поступку“. Овај човек са променљивим идеолошким опредељењем – на почетку каријере тврди комуниста и учесник 14. конгреса Савеза комуниста Југославије, затим радикал, који се тренутно представља као напредњак, хтео је, између осталих, да протера и глумце Драгана Бјелогрлића и Секу Саблић, па је тако постао и један од највећих промотера вербалног насиља и агресивне реторике.

Због свега наведеног, Србија центар захтева да Марко Атлагић буде хитно разрешен дужности председника Одбора за образовање, науку и технолошки развој Народне Скупштине, а просветни радници добро су разумели поруку режима и „прст у око“ пред најављени штрајк.

Можда ти се свиди

Оставите коментар