Почетна » УКЛЕТО Бегаљичко брдо

УКЛЕТО Бегаљичко брдо

од admin
0 коментар

Деоница ауто-пута Београд – Ниш, надомак српске престонице, годинама представља „црну тачку“. У петак погинула једна особа, две повређене. Страдале читаве породице.

САОБРАЋАЈНА несрећа у близини Бегаљичког брда, у којој је једна особа погинула а две повређене, када се у петак по подне аутомобил сударио са камионом у смеру ка Београду, пробудила је духове који се надвијају над овим делом српске престонице! Грочански асфалт памти многобројне несреће са фаталним последицама, а главни кривац у већини случајева су лоше процене возача и мањак опреза, упркос ризичном терену.

Место где се меша локални саобраћај ка Младеновцу са транзитним преко главног града, познато је као „црна тачка“,тачка где је потребно добро отворити очи. Чак и искусни возачи склони су да потцене нагиб пута или кривине и тако изазову незгоду. Најчешће је реч о излетању с коловоза и налетању на возила. Тако, барем, говоре званични подаци.

– Ограничење брзине у овом делу пута је 120 километара на час – подсећа Драган Богосавац из Министарства унутрашњих послова. – Међутим, то не значи да возачи треба и да возе толико брзо. Суштина је да се прилагоде свим условима. Посебно, ако пада киша.

Пажњу јавности на Бегаљичком брдо недавно је привукла саобраћајна несрећа, 22. јуна, у којој је погинула путница, а 60 људи је повређено. Само месец дана раније аутобус „Ласте“ налетео је на шлепер, крећући се из смера Ниша. Срећом, тада жртава није било, али са лакшим озледама прошло је више од 20 путника. Од лета 2003. године, када је осморо људи погинуло у четири несреће на Бегаљичком брду, до данас низали су су удеси различитог интензитета. Пре 12 година, на овом делу ауто-пута Београд – Ниш, погинула су два младића, потом шесточлана породица која се враћала с одмора и још две особе. И све то у различитим несрећама. Уследили су лакши судари, превртања камиона и приколица, да би у фебруару 2012. опет једна породица доживела трагедију код Бегаљице. Погинули су родитељи, држављани Македоније и њихов трогодишњи син, а дванаестогодишња ћерка је тешко повређена.

У последње две године догодило се готово десет удеса код Бегаљичког брда и у близини њега, у којима су три особе погинуле, а готово 100 лакше и теже повређено.

 

Милијана Рогач, Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар