Почетна » ОПЕТ ЧОРБА У ГРОЦКОЈ Загревање за дочек 2017. године, већина места без ичега

ОПЕТ ЧОРБА У ГРОЦКОЈ Загревање за дочек 2017. године, већина места без ичега

од admin
0 коментар

Како пише Блиц, поред разноврсног новогодишњег програма у централним општинама Београда, и општина Гроцка ће спремно дочекати новогодишње и божићне празнике. Поред богатог програма за најмлађе, становници ове општине 29. децембра ђускаће уз хитове Рибље чорбе!

– У дворишту ОШ „Алекса Шантић“ организоваћемо концерт једне од најпопуларнијих рок група. Рибља чорба ће наступити у дворишту школе, а концерт почиње у 20 сати. Сви су позвани – рекао је за „Блиц“ Стефан Дилберовић, председник Скупштине општине Гроцка.

Осим концерта, у празницима ће сигурно уживати и најмлађи становници општине јер их 30. децембра очекује трећа по реду „Новогодишња чаролија“. У улици Ливада, у Калуђерици од 11 до 13 сати, клинци и клинцезе присуствоваће правој магији.

– Мађионичари Зека и Пикси одржаће своје магичне тачке, а уз њих децу ће забављати улични аниматори, кловнови, виле… Ту ће бити и цртачи лица, а у истој улици биће постављен и улични базар – рекли су из Инфо службе Гроцке.

Дуж целе улице сви посетиоци ће уживати у правој празничној атмосфери – традиционалној храни, слаткишима и сувенирима.

– Такође, својим програмом представиће се и малишани из вртића „Весељко“ из Калуђерице, као и ученици ОШ „Алекса Шантић“ и „Милоје Васић“ из Калуђерице и ОШ „Никола Тесла“ из Винче – рекли су из општине.

Малишане ће посебно обрадовати Деда Мраз са којим ће деца имати прилику да се сликају.

Бадње вече уз ватромет

Након новогодишњих празника, житеље ове општине чека, сада већ традиционалан, ватромет на Бадње вече.

– У сва четири насеља приредићемо велики ватромет, тако да ће становници Калуђерице, Гроцке, Врчина и Умчара моћи да уживају у правој чаролији – рекао је Дилберовић.

 

ГО Гроцка, иначе, има на својој територији укупно 15 насеља. Према најавама из Инфо службе ГО Гроцка, највише славља ће бити у Калуђерици. Већина места у ГО Гроцка, проћи ће и без најављеног ватромета за Бадње вече.

Подсетимо се „Рибља Чорба“ је већ гостовала у Гроцкој ове године, концертом за Грочанске свечаности. Њихово гостовање плаћено је 500 000 динара.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић/ Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар