Почетна » Обнављају школу изгорелу у пожару: Бегаљички ђаци од септрембра у својим клупама

Обнављају школу изгорелу у пожару: Бегаљички ђаци од септрембра у својим клупама

од admin
0 коментар

Ђаци бегаљичке основне школе „Иво Лола Рибар“ од септембра ће опет седети у својим школским клупама, изјавио је данас в.д. секретара за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

– Ово је рок који је изабрани извођач радова прихватио и ја ћу инсистирати да се он поштује. Обим радова није мали али не смемо дозволити да ђаци ове школе дочекају следећу школску годину без школе – рекао је Гак.

Он је истакао да ће се сутра изабрати компанија која ће бити надзор у овом послу те да у наредних десет дана очекује да радови и почну.

– Новац за санацију је обезбеђен, убрзали смо све процедуре и нема разлога да се сада не крене у посао пуном паром – поручио је Гак.

Након захтева Секретаријата за образовање и дечју заштиту, Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије обезбедила је око 61 милион динара за обнову школе која је прошле године изгорела у пожару.

Гак је закључио да ће Секретаријат наставити да инсистира на убрзаној санацији што је могуће више школа које су приоритетне како би се са децом у Београду радило у што бољим условима.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар