Почетна » Претње мештанима Недељица који нису хтели да разговарају с Вучићем

Претње мештанима Недељица који нису хтели да разговарају с Вучићем

од admin
0 коментар

 

„Ми остајемо при ставу да рудника неће бити, не дозвољавамо да нас трују, уништавају нам воду, ваздух, земљу“, поручила је Петковић.

Лепо је што председник, након своје посете, шаље своје људе на терен одмах од понедељка, како би јавности Србије показао да држи реч, истиче иронично.

„Стигао је ЕПС и директор Грчић да мења бандере, дошао је и градоначелник после десет година, а данас кажу стиже министар пољопривреде, осим ако га снег не омете“, наводи наша саговорница. Циљ су Недељице, по њеној оцени, али су мотиви другачији.

„Наиме, све су то требали раније да ураде, јер за то су плаћени нашим новцем, и ова лажна брига је сад толико смешна, да све што раде нема, ама баш никакву тежину. Опет једна лоша представа, само сад са новим глумцима које су нашли по селу, у жељи да их промовишу као вредне, радне, поштене домаћине Недељица“, нагласила је она.

Некима од њих не замерамо јер су искористили прилику да се обрате председнику са делом проблема о руднику, напомоње.

„Љубав према комшији, куму, рођаку, замењена је љубављу према СНС представницима који ће изгледа да се овде преселе. Градоначелник лети на све стране, кисне по недељичким сокацима без капе, уредно водећи локалне медије да све забележе и покажу народу Србије како се народ воли и поштује. Само је он заборавио оно најважније, јавно здравље становништва и чињеницу да угрожавање истог је кривично дело запрећено казном затвора“, категорична је она.

Зато нема Винче да утврди шта је са њивама које умиру, шта је са рекама Коренитом и Јадром и колике су рецимо концентрације бора и арсена у њима. сматра Петковић.

„И све то знају они што ходају са њима, родитељи који су из љубави према председнику пристали да забораве зашто су ту и за шта се уопште боре. Вучић је обећао да неће бити депоније у Јадру, али није обећао да неће бити рудника. Та идеја нама је потурана још од априла да би нас умирили, али ми нисмо прогутали ни једну удицу. Зато сад нама прете удбашки, долазе нам на радна места, зову телефоном и спомињу наша имена на списковима, износе да о нама све знају од имена деце, родитеља и свега што је лично и приватно.Све знају само не знају како да нас победе.Од данас па на даље, сваку претњу , ма каква да је, сазнаће јавност Србије, и ово је упозорење свима да се окану ћорава посла и схвате само једну просту реченицу : Никаквог рудника неће бити!“, закључила је Петковић.

Љубица Сокић     Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар