Почетна » Не позивајте бројеве са којих стиже молба за помоћ Нова СМС превара

Не позивајте бројеве са којих стиже молба за помоћ Нова СМС превара

од admin
0 коментар

Последњих дана грађанима је на мобилни телефон стизала порука из иностранства са молбом да позову на број 0079542134398.

У питању је још једна СМС превара, која може да вам направи рачун од неколико хиљада динара у веома кратком року. Сумњиве поруке почеле су да стижу од понедељка, а с обзиром на то да то није први пут да се из иностранства организују СМС преваре, алармирани су мобилни провајдери како би спречили већу штету.

– Надлежне службе Телекома Србија су, након пријаве од стране корисника да су добили поруке садржине „зови ме молим те 00795…“, предузеле су одговарајуће активности у циљу заштите корисника. Одрађена је забрана позивања из мреже позивају међународне бројеве које су корисници добијали у порукама и бројеве са којих су поруке послате, као и забрана примања СМС-ова са тих иностраних бројева – кажу у Телекому Србија напомињући да корисници ове поруке игноришу.

Пријаве о сумњивим порукама добио је и провајдер Вип мобајл, који такође саветују да се на овакве поруке не одговара, нити да се позивају бројеви који су наведени.

– У сектору за високотехнолошки криминал наводе да се ради о негеографском броју.

– Ови сервиси отварају се у иностранству, а власници се региструју код провајдера под изговором да организују игре на срећу или дају астро савете – каже Саша Живановић, начелник тог одељења.

Папрено

Позиви на тај број се увек тарифирају скупље. Међутим, овде долази до злоупотребе, па се тако позивом на овај број аутоматски скида новац

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар