Почетна » Ђорђе на окупу са ћеркама гради нови дом

Ђорђе на окупу са ћеркама гради нови дом

од Други Пишу
0 коментар

Његова борба била је инспирација и за филм „Отац“, јер је пет пута пешачио из Крагујевца до Београда како би апеловао на надлежне да му врате децу. Након шест година борбе Ђорђу Јоксимовићу су у октобру 2021. враћене три ћерке. Сада је породица Јоксимовић на окупу и поново граде свој дом.

У насељу Илина Вода, надомак Крагујевца, Марија, Лара и Беба са својим татом поново граде породични дом, у кући коју су добили на коришћење од пријатеља, пише РТС.

Ђорђе сада има стално запослење, брине о животињама у оближњем мини-зоолошком врту, а у послу му радо помажу ћерке.

Ипак, 8.000 динара надокнаде уз 12.000 дечјег додатка ни изблиза није довољно, тако да Ђорђе ради и додатне послове. И ништа му није тешко само кад су деца са њим.

– Радим приватно све што могу. Увече се договарам са децом шта ћемо сутра да радимо. Они одлазе у школу, ја на посао, па спремамо заједно јело – наводи Ђорђе Јоксимовић.

Слађан Ракић из Удружења Еко-парк Илина Вода каже да је Ђорђе један од највреднијих људи који је радио у том парку.

– Он не жали себе, остајемо у послу и до 12 сати у ноћ и свака част и Ђорђу и како је васпитао све три девојчице – истиче Слађан.

И комшије имају речи хвале за породицу Јоксимовић.

– Деца су препаметна, воле животиње, иду у школу и разумна су деца. Ми као колеге се добро слажемо – наводи Влада Љубомировић.

Веселе и увек насмејане Марија, Лара и Беба су одличне ученице. Најсрећније су када са оцем хране животиње које су им велика љубав, па су од тате добиле и куцу Рокија.

– Много волим животиње, живим близу њих, али ја ипак највише волим моју куцу Рокија – каже Беба.

Њена сестра Лара истиче да воли што су се вратиле тати и да се у слободно време играју и помажу у кућним пословима.

– Овде нам је пуно лепо, идемо у школу и играмо се са другарицама – наглашава њихова сестра Марија.

Постоји могућност да ће уз помоћ добрих људи Ђорђе купити кућу у којој тренутно живе и у којој су нашли дуго тражени мир. Добрим људима су и окружени, а то је, уз љубав које у породици Јоксимовић не мањка, довољно за срећу.

Ртс/Ежи

Можда ти се свиди

Оставите коментар