Почетна » САЗНАЈЕМО Струја скупља 10-13 одсто, погледајте колики ће вам бити рачун

САЗНАЈЕМО Струја скупља 10-13 одсто, погледајте колики ће вам бити рачун

од admin
0 коментар

Просечан рачун за струју ускоро ће бити већи за око 400 динара, сазнаје „Блиц“.

Извесно је да ће потрошачи ефекте одлуке осетити најраније од средине јула

Наиме, како тврде наши извори из Владе Србије, струја ће поскупети од 10 до 13 одсто рачунајући у збиру увећање цене киловата и акцизе које ће бити уведене.

Министар финансија Душан Вујовић најавио је да ће коначна одлука бити донета данас, док је његов колега Александар Антић био обазривији и није прецизирао када ће се и за колико увећати рачуни за струју.

Извесно је да ће потрошачи ефекте те одлуке осетити најраније од средине јула јер, по процедури, није могуће раније реализовати поскупљење.Извор „Блица“ из Владе тврди да су разговори о проценту поскупљења разматрани јуче до касно по подне јер се тражи начин да поскупљење буде што мање како би се заштитили интереси грађана.

– ММФ је тражио да поскупљење буде 15 одсто, и то још од 1. априла. Влада је успела да тај рок одложи и покушавала да у преговорима договори да тај износ буде што нижи и да се одложи увођење акциза. Међутим, ММФ до јуче није желео да одступи од својих захтева – каже саговорник „Блица“.

Иначе, последњи пут је струја поскупела у августу 2013. године, и то 10,9 одсто за домаћинства и 12,8 одсто за привреду.

ПРОСЕЧАН РАЧУН 3.457 динара (500 киловата)
СА ПОВЕЋАЊЕМ ОД 10% 3.822 ДИНАРА
СА ПОВЕЋАЊЕМ ОД 13% 3.920 ДИНАРА

Д. В.     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар