Почетна » Филм ПроГласа: Моја мајка из Смедерева је била у МУП- у Гроцка како би је пријавили за гласање (ВИДЕО)

Филм ПроГласа: Моја мајка из Смедерева је била у МУП- у Гроцка како би је пријавили за гласање (ВИДЕО)

Документарни филм "Системска превара".

од Жиг Инфо
0 коментар

Иницијатива „ПроГлас“, која је грађане позивала на масован излазак на децембарске изборе, саопштила је пре пар дана да ће за предстојеће изборе позивати грађане у борбу за испуњење минималних изборних услова за поштене и фер изборе, како не би дошло до бојкота опозиције.

Редитељ и глумац Драган Бјелогрлић, један од иницијатора „ПроГласа“, рекао је тада новинарима у београдском Медија центру да та иницијатива неће моћи да позива грађане на масован излазак на изборе, јер ти минимални услови нису испуњени.

„Да будем кристално јасан. Ово није позив на бојкот. Ово је позив у борбу за изборне услове, управо да до бојкота не би дошло“, казао је Бјелогрлић.

Најавио је да „ПроГлас“ креће са активностима у тој борби, а да ће у на телевизији Н1 бити приказан документарни филм те иницијативе – „Системска превара“.

У документарцу који је приказан у петак 19. априла на телевизији Н1, приказана је исповест човека чија је мајка месец дана пре одржавања избора била у МУП-у Гроцка, како би била пријављена у овој локалној самоуправи и било јој омогућено да гласа на изборима 17. децембра 2023. године.

Погледајте цео документарац „Системска превара“:

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар