Почетна » МАЛИ ИМА МУШТУЛУК ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Почела исплата по 3.000 динара

МАЛИ ИМА МУШТУЛУК ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Почела исплата по 3.000 динара

од admin
0 коментар

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да данас почиње исплата једнократне помоћи у износу од 3.000 динара свим пензионерима, како је то и најавио председник Републике Александар Вучић и додао да је за ту намену издвојено 5,2 милијарде динара.

– Тај новац смо уштедели и зарадили. Ово је још један начин да нашим најстаријим суграђанима кажемо једно велико хвала за терет реформи који су поднели. У октобру је кренула исплата никада већих пензија у нашој земљи у односу на 2014. годину, рекао је Мали и прецизирао да су пензије од октобра веће између осам и 13 одсто Једнократна помоћ пензионерима указује на добре економске резултате који су остварени током године, рекао је Мали и додао да ће и у наредним годинама бити веома важна стопа раста, како би се, каже, наставило са подизањем животног стандарда.

Мали је рекао да је у скаду с тим циљем, у Предлогу буџета за 2019.годину, опредељено 35 млиијарди динара више за пензије, односно 33 милијарде динара за веће плате у јавном сектору од 1.јануара 2019.године.

Поновио је да ће плате у јавном сектору идуће године бити већаизмеђу седам и 12 одсто.

– Важно је да економија Србије расте, да смо и даље одговорни и да водимо рачуна о сваком динару, а то што уштедимо усмерићемо ка побољшању животног стандарда грађана, истакао је министар.

Курир.рс/Тањуг

Можда ти се свиди

Оставите коментар