Почетна Друштво НУНС: Зауставити хулиганске претње упућене Бранкици Станковић

НУНС: Зауставити хулиганске претње упућене Бранкици Станковић

од Други Пишу
0 коментар

Независно удружење новинара Србије захтева од Тужилаштва да покрене истрагу и процесуира хулигане који су на синоћној утакмици КК “Паризан” поново вређали и претили Бранкици Станковић, главној и одговорној уредници ТВ Инсајдер.

Имајући у виду да је због експлицитних претњи које су јој упућене пре 14 година Бранкица Станковић живела под полицијским обезбеђењем, сматрамо да је Тужилаштво требало да реагује само и да покрене поступке против припадника хулиганских група које отворено угрожавају безбедност сваког ко укаже на опасност њиховог деловања.

Уједно, указујемо челницима наших највећих клубова, који инсистирају да се прекине утакмица када се вређају чланови њихових породица, да то учине и случају Бранкице Станковић, и да се ти навијачи удаље са утакмице.

После прошлогодишњих скандалозних повика са трибина упућених Бранкици Станковић, на кошаркашкој утакмици Партизан-Будућност, која се одиграла пред пуном халом и била преношена на телевизији, нико од надлежних није одреаговао.

Обавеза носилаца извршне, законодавне и судске власти је да конкретним поступцима, а не декларативним изјавама и најавама, докажу да је држава јача од хулигана. Ове претње институције не смеју потценити, посебно имајући у виду да убиства Славка Ћурувије, Милана Пантића и Даде Вујасиновић још увек нису добила коначни судски епилог.

Можда ти се свиди

Оставите коментар