Почетна » ПАШАЛИЋ ПОСЕТИО УКРАЈИНСКЕ ИЗБЕГЛИЦЕ У ВРАЊУ

ПАШАЛИЋ ПОСЕТИО УКРАЈИНСКЕ ИЗБЕГЛИЦЕ У ВРАЊУ

од Жиг Инфо
0 коментар

Заштитник грађана Зоран Пашалић посетио је данас украјинске избеглице које су смештене у Прихватилишту у Врању и разговарао са њима о третману који имају у Републици Србији, проблемима са којима се сусрећу и о свим врстама помоћи које су им неопходне.

„У Прихватилишту у Врању се налазе 42 особе из Украјине – два мушкарца, 25 жена и 15 деце. Пренели су ми да су задовољни смештајем и гостопримством и да су захвални на подршци коју добијају од грађана Србије. Позвао сам их да се обрате Заштитнику грађана у вези било којег проблема који имају“, рекао је Пашалић.

Пашалић је навео да су му украјинске избеглице као једину жалбу пренеле да су приликом уласка у Републику Србију дуже били задржани на граничном прелазу и да је само једна особа пријавила да нема путне исправе.

Током разговора Пашалића са украјинским избеглицама, у Прихватилиште у Врању дошла је и конзул Амбасаде Украјине у Београду Олга Антонова којој су пренети проблеми особе из Украјине која нема путне исправе а које су јој неопходне за одлазак код родбине у једну европску земљу.

Пашалић је у Прихватилишту у Врању разговарао и са људима који у њему раде о проблемима са којима се сусрећу и могућностима за унапређење услова у којима бораве украјинске избеглице, као и важности стварања  околности за избегавање евентуалне опасности да избеглице из Украјине, посебно жене и деца, постану жртве трговине људима.

Можда ти се свиди

Оставите коментар