Почетна Друштво Реакција Клиничког центра на текст објављен на порталу Нова.рс о стању које влада на Клиници за кардиологију

Реакција Клиничког центра на текст објављен на порталу Нова.рс о стању које влада на Клиници за кардиологију

од Други Пишу
0 коментар

Управа Универзитетског клиничког центра Србије (УКЦС) упутила је деманти на наводе у тексту, који носи наслов „‘Након тешког дежурства бришемо подове, бацамо ђубре, мењамо постељине’: Када чујете причу докторке Биљане са Кардиологије КЦС схватићете колико је тамо расуло“, а објављен је на нашем порталу, 2. августа 2023. године.

Из УКЦС реагују на тврдње које је, у поменутом тексту, изнела кардиолошкиња докторка Биљана Парапид, за које кажу да не одговарају истини.

“У тексту се тврди да др Парапид није дозвољено да ради још један додатни дан у амбуланти, а на основу увида у документацију Клинике, тврдимо да се др Парапид никада није обратила са захтевом Управи Клинике за кардиологију да ради додатно још један дан амбуланту. С тим у вези напомињемо и да је свако ангажовање медицинског особља и распоред рада искључиво усклађен потребама пацијената. Неистина је, такође, да су услови рада на овој клиници на најнижем нивоу до сада, као што одлучно демантујемо и да лекари и сестре раде посао спремачица у ноћним смењама, већ искључиво посао који је дефинисан Уговорима о раду сваког запосленог”, тврде у УКЦ Србије.

Натписи и тврдње оваквог типа, истичу они, осим што нарушавају угледу Клинике за кардиологију, највеће куће здравства Универзитетског клиничког центра Србије, уносе и немир међу пацијенте.

Подсетимо, докторка Парапид изјавила је да због превеликог броја пацијената, она, а ни њене колеге са Клинике, не успевају да прегледају све оболеле, али да јој је јасно дато до знања да не може да добије још један амбулантни дан у недељи. Кад год би прегледала преко утврђене ИЗИС квоте, добијала је опомене. Такође, докторка сведочи да на Клиници нема довољно чистача/чистачица, и да ако се један разболи, у ноћној смени често нема ко да одржава хигијену, па је медицинско особље принуђено да ради и овај посао.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ана Марковић     Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар