Почетна » Синдикат радника поште: Станари гађају поштаре јајима

Синдикат радника поште: Станари гађају поштаре јајима

од admin
0 коментар

 

Циљ обуставе рада биће да се експозитура Поште што хитније измести са те локације, наводе у синдикату Слога.

Наводе да је ту експозитуру, са три аутоматизована шалтера „помпезно“ 15. новембра прошле године отворио вршилац дужности Поште Зоран Ђорђевић, а да је станарима тада речено да ће ту бити шалтери са уплатом – исплатом, а не доставна пошта са куририма Пост експреса.

Станари и запослени суочавају се, како наглашавају, са несносном буком поштанских камиона који довозе размену поште у четири сата ујутру.

„Не постоји адекватни прилаз експозитури, па се скенирање пошиљака обавља напољу, испред зграде, уз буку која оправдано смета станарима, али и радницима поште који су приморани да то врше напољу, посебно сада у зимским условима“, поручују из Слоге и наводе да је то разлог због кога станари показују револт.

Додају и да су радници пријавили проблем директорки радне јединице Земун и добили обећање да ће решење бити пронађено најкасније до 4. јануара, што се није десило.

„Оправдано сумњамо да иза свега стоји ‘Уговор’ који је Пошта потписала са непознатим власником простора који је очигледно на штету станара и Поште Србије, јер се очигледно ради о неадекватном простору за обављање доставне поште“, закључују у синдикату „Слога“.

Подржавају обуставу рада радника експозитуре 144 у Земуну јер, како наглашавају, запосленима су озбиљно угрожена радна права, док су станари уместо поштанско – мењачке услуге добили „бучно и фреквентно камионско стовариште“ због чега не могу да спавају.

Фонет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар