Почетна Друштво Шта ће, бре, поштари у Токију?

Шта ће, бре, поштари у Токију?

од admin
0 коментар

Актуелне мере штедње и економска криза, по свему судећи, не дотичу баш превише Јавно предузеће „Пошта Србије“, јер ова државна фирма планира да током ове и следеће године на службена путовања по свету потроши два милиона динара без ПДВ-а.

И таман кад смо помислили да српски поштари путују у Јапан како би у Србију пренели искуства тамошњих колега, из „Поште“ је стигао одговор да путовања у Токио и Сеул, који се већ две године узастопно налазе на списку најчешћих дестинација, још није било.

– Остављена је могућност за реализацију овог путовања, уколико се јави неодложна пословна потреба да запослена стручна лица морају путовати у Сеул или Токио ради ефикасне реализације уговора по јавној набавци технолошке опреме. Реализација се одвија према плану, тако да није било потребе за овим путовањима – речено нам је у „Пошти“ уз напомену да су средства за ова службена путовања планирана у складу са политиком уштеда и рационалним пословањем.
Такође, у овом предузећу истичу да је набавка планирана на период од две године и да су наведене могуће дестинације одржавања стручних и скупова међународних организација, те да ће службена путовања бити реализована крајње рационално и само за најнеопходније сврхе.

Међутим, према првобитној објави планирано је да ова набавка буде реализована до краја 2015. године, али је уследила исправка, па је рок продужен на две године. Конкурс је објављен 19. јануара, рок за достављање понуда био је 18. фебруар, а одлука о додели посла требало би да буде донета најкасније за 25 дана. Путничке агенције, како се наводи, не могу да понуде услуге лоу кост компанија, а на наведеним дестинацијама се тражи преноћиште са доручком у хотелима са четири звездице.

Poštar

Претходни уговор на 2.900.000

У овом предузећу истичу да су током 2014. реализована свега три службена путовања у иностранство, и то два у Брисел и једно у Париз и да је за те сврхе укупно потрошено 384.382,17 динара.
– То су били сусрети поводом техничких преговора Привредне коморе Србије и Привредне коморе Косова, под окриљем Еврокоморе, а у складу са политиком коју спроводи Влада Србије. Напомињемо да Милан Кркобабић, директор предузећа, од ступања на дужност од 2012. године до данас није путовао о трошку предузећа у иностранство – истичу у „Пошти“.

За 2.103 ноћења у Србији, шест милиончића

Такође, ово предузеће расписује тендер и за агенцијске услуге обезбеђења хотелског смештаја за службена путовања у земљи. Последњи је објављен 20. фебруара, а рок за пријаву је 23. март 2015. године. Овај конкурс био је расписан и 31. октобра 2014. године, али је обустављен 6. јануара ове године. Вредност тог уговора била је процењена на 6.203.850 динара без ПДВ-а и било је планирано 2.103 ноћења у градовима широм Србије. Па је тако, највише ноћења било предвиђено у Јагодини чак 226, затим следи Крушевац са 183, Краљево 178, Крагујевац 172.

(alo)

Можда ти се свиди

Оставите коментар